CAMERA ASCUNSA. Cum poti profita de lege, ca sa platesti taxe si impozite reduse la jumatate
In Romania, legile sunt bune pentru cei care stiu sa profite de ele, asa cum se intampla in satele si comunele declarate zone defavorizate.
Taxele si impozitele sunt reduse la jumatate acolo, pentru ca eventualii investitori sa inceapa o afacere si sa ajute comunitatea.
Din pacate, in multe cazuri firmele sunt mutate numai pe hartie, pentru ca titularii sa plateasca mai putin statului, dar activitatea ramane tot la oras. Iar zona defavorizata nu castiga nimic.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Belis, judetul Cluj. Autoritatile au decis sa declare localitatea zona defavorizata. Asa cum prevede legea, ei au redus impozitele si taxele locale la jumatate, ca sa atraga investitorii.
Imediat au aparut si oportunisti: firme de la oras care si-au facut sediul social doar pentru a profita de aceste beneficii fara sa ajute comunitatea in vreun fel.
Reporterii ProTV au incercat sa mute doar in acte o firma de transport. Cum trebuie sa procedeze ii lamureste chiar un consilier local.
De exemplu, o firma de transport cu cinci camioane ar plati peste 40 de taxe la primaria din Cluj, in total 20.000 de lei pe an, cu tot cu taxele pentru masini.
Intr-un moment de sinceritate, stimabila le spune ca finul ei, angajat la Fisc, a procedat la fel si a avut numai de castigat.
Binevoitoare, doamna ne ajuta rapid si in problema cu mutatia.
Reporterii merg in alta localitate declarata defavorizata. Si aici un consilier local se ofera rapid sa ii ajute sa scape de birurile mari de la oras.
"Va faceti buletin pe Calatele, va ia cineva in spatiu si puteti sa va deschideti aici pe numele dumneavoastra fara sa va mai complicati cu nimeni. Cu sediul rezolvam, va caut pe undeva, pe aici, o casa unde sa ziceti ca aveti sediu si salut . O zi dureaza", spune consilierul.
Si nu doar firmele se folosesc de aceasta portita, ci si proprietarii masinilor puternice, bucurosi ca platesc taxele la jumatate intr-o zona defavorizata. Altfel, impozitul ajunge la 5.800 de lei pe an, daca masina lor are un motor de 4 litri, de exemplu.
Nimic ilegal din partea cetateanului, insa absolut incorect din partea autoritatilor, care trebuie sa stimuleze dezvoltarea acestor zone defavorizate. Adica sa aduca investitori reali care sa produca locuri de munca, nu sa figureze doar in acte, fara sa produca nimic.