Zidurile Casei Poporului, daramate si Parcul Izvor - impadurit. Cum arata Capitala in viziunea candidatilor la primarie

Dată publicare: 11-10-2015 17:41
Dată actualizare: 14-10-2015 07:02


Centrul capitalei ar putea fi transformat intr-o gradina uriasa, zidul Casei Poporului daramat si de jur imprejurul Bucurestiului ar putea sa apara un metrou usor.

Asa arata capitala in viziunea unor candidati la alegerile locale. Un liberal isi propune sa impadureasca dealul Arsenalului si sa il transforme intr-o padure, cu acces la Catedrala Mantuirii Neamului, iar un candidat la primaria generala propune modernizarea centurii si sensuri unice pentru transportul in comun.

"O padure de tip britanic, un parc de tip britanic care nu este cu linii foarte drepte, care respecta si simuleaza cumva strazile vechiului uranus, potecile serpuite ale vechiului Uranus."

Asa ar putea arata in viitor conform deputatului PNL, Ovidiu Raetchi, gradina Parlamentului. Proiectul prevede ca pana in 2020 sa fie plantati zeci de mii de copaci pe dealul Arsenalui. 

Ovidiu Raetchi, deputat PNL: "Tot ce inseamna curtea Casei Poporului, un spatiu urias inaccesibil publicului si inconjurat de un gard care nu pazeste practic nimic dupa cum vedem si noi, nu e niciun obiectiv de siguranta aici, e un maidan."

Deputatul vrea sa impadureasca Parcul Izvor, sa darame zidurile Palatului Parlamentului si sa faca o mare gradina centrala cu acces la Catedrala Mantuirii neamului.

Un alt proiect de dezvoltare urbana propune ca Piata Constitutiei, care acum e o parcare imensa, dar si bulevardul Unirii, sa devina un loc de promenada. Daca proiectul ar deveni realitate Bucurestenii ar avea un spatiu imens cu banci si fantani arteziene de unde sa admire linistiti palatul parlamentului."

Ideea apartine mai multor arhitecti, iar prin acest proiect ar urma ca Parcul Cismigiu sa fie legat de Parcul Izvor printr-un pod peste Dambovita, sa fie amenajata o gradina la Palatul Parlamentului, cu acces la Palatul Bragadiru, apoi la Gradina Cu Flori si Parcurile Carol si Tineretului.

Tot in plan sunt prevazute si poduri noi, spatii uriase de plimbare si strazi inchise. 

In vara anului 2013 si presedintele camerei deputatilor, Valeriu Zgonea, isi dorea transformarea radicala a esplanadei din fata parlamentului. Gardul din jurul Casei Poporului urma sa fie inlocuit cu bazine de vegetatie din Delta Dunarii. Dar proiectul a ramas in aer.

Candidat la primaria generala a Capitalei, Nicusor Dan propune un Bucuresti eficient din punct de vedere al transportului.

Nicusor Dan, candidat la primaria capitalei: "In momentul in care ai sosea de centura, traficul de tranzit care este 20-30% se va duce pe acolo. In linii mari, centura cu posibilitatea de a aloca linii unice autobuzelor si troleibuzelor. In momentul in care ai linie unica poti sa dai un orar precis ca sa stii cand pleci de acasa cand ajungi la serviciu, poti amenda parcarea pe trotuare si in momentul acela poti sa dezvolti pistele de biciclete."

Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul propune inclusiv transformarea infrastructurii CFR din jurul capitalei in linii pentru un metrou usor.


VIDEO PROTVPLUS.RO