Zi de basm la Savarsin. Principesa Margareta si Principele Nicolae se pregatesc de Craciun: bradul a fost adus de la Sinaia

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15

A fost o zi de basm, la Savarsin. Principesa Margareta si Principele Nicolae au decorat masa de Craciun si au asezat darurile sub bradul inalt de peste 4 metri.

Marti dimineata, Altetele lor Regale au impartit cadouri familiilor nevoiase, batranilor ramasi ai nimanui, dar si unor copii cu probleme de sanatate. Din pacate, de la intalnirea din acest an a lipsit tocmai Regele Mihai, care isi va petrece sarbatorile in Elvetia, alaturi de Regina Ana.

La Castelul de la Savarsin miroase deja a Craciun. In bucatarie femeile trebaluiesc cu mult drag. Meniul de sarbatoare a fost atent stabilit de Principesa Margareta:– "Am hotarat anul acesta ceva mai natural, sa fie un decor simplu de iarna, asa mai alb. Aceasta e o decoratiune pe care am primit-o de la mama, de la Regina, pentru a fi asezata pe masa de Craciun, iar buchetul acesta a fost aranjat de Printul Nicolae. Meniul va fi simplu, usor, curcan, ca de obicei".

Cea care are grija ca totul sa iasa gustos pentru cina regala este Viorica. De 14 ani lucreaza la castel.

Bradul regal a fost impodobit de Principesa, insa a ajutat-o si Principele Nicolae: "E auriu cu rosu, colorat, e mare bradul, e adus de la Sinaia, din padurile regale".

De dimineata, 40 de batrani de la un azil de pe Valea Muresului, au avut oaspeti de vita nobila. Este o traditie ca in apropierea Craciunului, Casa Regala sa imparta alimente si dulciuri. Cei mai multi dintre bunici nu au familii, ori sunt mult prea sarace ca sa ii intretina. Tanti Ana are 83 de ani, iar copiii nu o mai pot ingriji.

Doamna Klari a muncit in tinerete chiar pe domeniul regal de la Savarsin. Acum are 85 de ani.

Miercuri, la Castel sunt asteptati dubasii din Savarsin, care, impreuna cu alti colindatori, vor da vestea ca s-a nascut Mantuitorul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO