Zeci de nevoiași din Cluj-Napoca primesc o masă caldă. Banii investiți provin din donații

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Datorită unor tineri voluntari, zeci de nevoiaşi din Cluj-Napoca primesc o dată pe săptămână o masă caldă, gătită cu drag de participanţii la proiect.

Acţiunile lor durează de 5 ani şi exemplul generos a fost preluat încet-încet de tineri din toată ţara. Banii pentru alimente provin din donaţii: cu doar 160 de lei se pot hrăni, liniştit, 80 de persoane.

Cu un efort financiar minim, voluntarii asociaţiei "O masă caldă" din Cluj se adună să gătească pentru sarmanii oraşului. Oamenii fac cozi şi îşi aşteaptă liniştiţi porţia de mâncare.

"Acum am pus nişte paste la fiert că ne-am dat seama că porţiile nu vor fi suficiente trebuie să facem astăzi 80 de porţii aşa încât vazand cantitatea de mâncare ne-am gândit să suplimentăm cu nişte paste. Avem o mâncare foarte bună de fasole", explică Pintilie Serdea, voluntar.

160 de lei s-au strâns de această dată din donaţii, iar voluntarii s-au străduit să le ofere celor 80 de sarmani câte o porţie de hrană consistentă. Şi în final au reuşit.

"Deci e o mâncărică foarte bună, respectă oamenii săraci. Nu sunt super, sunt foarte super", spune un beneficiar.

Programul funcţionează cu brio de mai bine de 5 ani timp în care clujenii s-au familiarizat cu proiectul şi tot mai mulţi îşi doresc să fie voluntari.

Echipele de voluntari se înscriu pe e-mail sau pe pagina de Facebook a asociaţiei, îşi rezervă săptămâna în care pot să vină şi îşi constituie echipe, echipele sunt formate din 3 sau 4 persoanea”, explică Raimonda Boian, co-fondator ”O masă caldă”.

De curând, la Cluj-Napoca s-a lansat şi o aplicaţie prin care proprietarii de restaurante cărora le rămâne mâncare neconsumată pot dona porţiile unor persoane aflate în nevoie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO