Vulcanii Noroiosi, locul care iti da impresia ca esti pe alta planeta. Peisajul iti taie respiratia

Ultima actualizare: 22-09-2012 07:53

Natura tarii are inca minuni de rezerva, pe care turistii prinsi in iuresul vietii moderne le descopera cu multa mirare. La doua ore de Bucuresti, in Buzau, sunt Vulcanii Noroiosi. Un taram presarat de cratere in care namolul parca fierbe.

Si daca tot ajungem in zona, dam o fuga si la Siriu. Acolo, muntele se intalneste cu o mare de apa, iar caprioarele si cerbii se plimba in voie.

Ca sa ajungeti la Vulcanii Noroiosi, din Bucuresti mergeti 110 kilometri spre Buzau. Pe terenurile sterpe, inundate de noroi, vezi cratere in care bobloroseste, ciudat de rece, lava. Un amestec de gresii, ghipsuri si urme de petrol, antrenate din adancuri de gaze naturale.

Prima senzatie pe care o ai atunci cand ajungi pentru prima data in zona Vulcanilor Noroiosi este aceea ca te afli pe o alta planeta. Peisajul iti taie purs si simplu respiratia. Peste tot in jur pamantul clocoteste practic.

Vrajit de acesta zona salbatica este si un turist polonez.

O idee ar fi sa va indreptati apoi spre lacul de la Siriu, mergand pe Drumul National 10. Daca aveti noroc, veti vedea in jurul pensiunilor pauni care se plimba liberi sau caprioare blande ca niste animale de casa.

Tot la Siriu, va puteti plimba cu barca pe lacul de acumulare.

Daca iesirea pe lac v-a obosit, aveti unde sa va trageti sufletul.

O noapte de cazare intr-o astfel de pensiune construita toata din lemn costa in timpul saptamanii 100 de lei, iar in week-end tariful creste cu 20 delei. Merita toti bani - in acest pret este inclus micul dejun si bineinteles privelistea.

Pastravul este mandria localnicilor.

Nu uitati de Lacul Vulturilor. E locul unde rapitoarele isi invata puii sa zboare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO