Primul ger.Pasageri blocati la sol, calatori inghetati, localitati in bezna

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE:  Romania a inghetat la propriu! Sute de calatori au tremurat de frig in vagoane si peste 10 ore. Nici pe pistele aeroporturilor situatia nu a fost mai buna. In plus, peste 340 de localitati au ramas fara curent electric.


Gerul ne arunca in bezna: sute de localitati au ramas fara curent electric

Gheata blocheaza avioanele. 12 curse anulate in Bucuresti, 68 cu intarzieri

Sute de calatori au inghetat in vagoane.Trenurile au intarzieri record

Citește și
Otopeni
Traficul aerian a inghetat in Bucuresti! Peste 80 de curse au fost anulate

LOCALITATI FARA CURENT ELECTRIC

19:30 - In sud-estul Prahovei, 23 de localitati nu vor avea energie electrica in noaptea de joi spre vineri, pentru a doua noapte consecutiv. Chiciura si vantul au produs defectiuni in reteaua de alimentare cu energie electrica a Electrica Muntenia Nord.

17:30 Un numar de 28 de localitati dambovitene sunt in continuare nealimentate cu energie electrica, in alte 17 fiind inregistrate deranjamente colective, din cauza ploii si zapezii, in alte zece localitati echipele de interventie reusind sa remedieze defectiunile.

Potrivit reprezentantilor Electrica si ai Prefecturii Dambovita, echipele de interventie lucreaza pentru remedierea defectiunilor care s-au produs la 12 linii de medie tensiune si la 91 de transformatoare.

15:30 80 de localitati din Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, fara electricitate din cauza chiciurii

Potrivit unui comunicat de presa al Enel, depunerile masive de chiciura si vantul foarte puternic au afectat alimentarea cu energie electrica a mai multor localitati din zona de activitate a Enel Distributie Dobrogea.

De ce se intrerupe curentul in astfel de situatii

In cazul depunerii masive de chiciura, cablurile electrice intra in galopaj, explica specialistii. Ca urmare a acestui fenomen se micsoreaza distanta dintre faze, ceea ce duce la declansarea unui arc electric.

De asemenea, un alt fenomen des intalnit este cel al ruperii cablurilor sub actiunea vantului, din cauza greutatii chiciurei depuse. Multe dintre incidente sunt provocate si de copacii doborati de vant pe liniile electrice.

13:30 In judetul Ilfov, 26 de linii de medie tensiune sunt partial sau integral nealimentate, afectand alimentarea cu energie electrica a consumatorilor din zonele Banesti, Cernica, Otopeni, Tunari, Mogosoaia, Balotesti, Gruiu, Chiajna, Jilava, Dragomiresti, Ciorogarla, Saftica, Bragadiru si 1 Decembrie si Domnesti.

In judetul Giurgiu, cinci linii de medie tensiune sunt nealimentate integral, iar sase partial, afectand alimentarea cu energie electrica a 22 de localitati din zonele Adunatii Copaceni, Bolintin Vale, Bolintin Deal, Buturugeni, Vanatorii Mici, Clejani, Marsa, Roata si Buturugeni.

12.21 Doi stalpi de inalta tensiune s-au inclinat, iar unele fire au cazut pe carosabil, in zona pietei Lahovari din Capitala, astfel ca politistii rutieri deviaza traficul pe strada Dionisie Lupu, pana cand echipajele RENEL vor remedia situatia.

11.30 132 de localitati din judetul Buzau nu au curent electric, dupa ce vantul si chiciura au provocat numeroase defectiuni la reteaua de electricitate.

Sapte linii de medie tensiune sunt nealimentate total, iar zece linii partial, in total fiind afectate 239 de posturi de transformare.

Probleme sunt in zona Pogoanele, Ramnicu Sarat si in partea de nord a judetului Buzau.

Mai multe echipaje de lucratori de la Electrica sunt mobilizate in zonele cu defectiuni, insa lucrarile se desfasoara cu greutate din cauza drumului greu pana in zonele afectate si a stratului gros de gheata de pe conductoare.

AI FILMAT IMAGINI CU INGHETUL DIN TARA? TRIMITE-LE PE WWW.STIRILEPROTV.RO

 

TRAFIC FEROVIAR

Toate trenurile care au tranzitat, in noaptea de miercuri spre joi si joi dimineata, Gara Miercurea Ciuc indreptandu-se catre nordul judetului si au ramas blocate in zona Toplita, din cauza arborilor cazuti peste liniile ferate, au fost intoarse catre Brasov si deviate pe alte rute catre destinatii.

Doua din trenurile blocate in Bistrita-Nasaud, 1766 Timisoara - Iasi si 1838 pe aceeasi ruta, s-au pus in miscare, dupa ce copacii cazuti pe linia ferata Vatra Dornei - Ilva Mica au fost ridicati.

Al treilea tren blocat in Bistrita-Nasaud, personalul 5704 Ilva Mica - Suceava, stationeaza in continuare, dar nu are niciun calator.

In judetul Suceava, trenul Personal 4205 Vatra Dornei - Bistrita este blocat in statia Floreni, de la ora 07.30.

Compania a anuntat joi dimineata ca trenurile au fost anulate din cauza poleiului depus pe firele de contact intre statiile Sihlea – Gugesti (sectia de circulatie Ramnicu Sarat - Focsani).

Cele 12 garnituri anulate sunt: trenul Accelerat 1972/1972-1 in relatia Galati - Targu Mures, trenul Accelerat 1973-2/1973 in relatia Targu Mures - Galati, trenul Accelerat 1551/1551-2 in relatia Iasi - Adjud (ramura pentru trenul 1972 Galati – Targu Mures), trenul Accelerat 1552-1/1552 in relatia Adjud - Iasi (ramura de la trenul 1973 Tg Mures – Galati), trenul Accelerat 1768 in relatia Comanesti - Marasesti, trenurile Personale 5401 si 5402 in relatia Marasesti - Iasi si retur, trenul Rapid 664 in relatia Tecuci - Bucuresti Nord (vagoanele circula cuplate la trenul rapid 752 Botosani - Bucuresti Nord), trenul personal 4511 pe distanta Deda - Targu Mures, trenul personal 4007 pe distanta Subcetate Mures – Targu Mures, trenul personal 4015 pe distanta Ditrau - Toplita, trenul personal 4009 pe distanta Gheorghieni - Deda si trenul personal 4504 pe distanta Toplita - Subcetate Mures.

Din cauza copacilor cazuti intre statiile Lunca Bradului – Stanceni (sectia de circulatie Gheorghieni – Deda), trenul Intercity 549 in relatia Toplita - Targu Mures a fost anulat, miercuri, calatorii de la acest tren fiind preluati de trenul Rapid 406 pe distanta Toplita – Deda, iar pe distanta Deda - Targu Mures de trenul suplimentar 13593.

TRAFIC RUTIER

Circulatia rutiera pe autostrazile Bucuresti – Constanta si Bucuresti – Pitesti, precum si pe mai multe drumuri nationale este ingreunata din cauza poleiului, unsprezece judete fiind afectate.

Cu toate ca se imprastie material antiderapant, ploaia diminueaza eficienta acestuia.

Potrivit informatiilor transmise de dispeceratele de politie, joi dimineata, pe Autostrada Bucuresti – Constanta a inceput sa se formeze polei, in zona kilometrilor 25 – 26 si 141– 143, iar pe Autostrada Bucuresti – Pitesti se circula cu dificultate intre kilometrii 28 – 32 si 64 – 85.

Traficul rutier este dificil si in judetul Calarasi, pe DN3 Lehliu – Fundulea, in judetul Suceava, pe mai multe drumuri (DN2, DN15C, DN2E si DN17), in judetul Braila pe DN2B Ianca – Mircea Voda DN21 (E584) Valea Canepii – limita Ialomita, in judetul Buzau, pe DN2, in judetul Vrancea pe DN2, DN23 si alte doua drumuri nationale secundare, in judetul Ialomita, pe mai multe drumuri, in judetul Iasi, pe DN24 Iasi – Vaslui, in judetul Vaslui, pe majoritatea drumurilor, in judetul Covasna, pe DN11 intre Cernat si Bretcu (portiuni de zapada si gheata) si in judetul Mures, pe DN15 Reghin – Toplita.

Circulatia este ingreunata in judetul Galati, pe toate drumurile.

In judetul Ilfov, pe DN Centura Bucuresti s-a imprastiat material antiderapant, dar traficul rutier se desfasoara destul de greu din cauza numarului mare de autovehicule si a carosabilului partial acoperit cu gheata.

Trei drumuri nationale din zona de munte a judetului Bistrita-Nasaud au fost acoperite de polei, joi dimineata, dupa ce a plouat, iar temperatura a fost de - 4 grade Celsius, in contactul cu pamantul apa formand un strat de gheata. S-a format polei pe DN 17, in Pasul Tihuta, pe DN 17D, in Pasul Rotunda si pe DN 17C, in Pasul Setref.

In Capitala, tramvaiul 41 nu a circulat deloc, miercuri, dupa ce cablurile de tensiune au inghetat.

Pentru ca vremea i-a luat din nou pe nepregatite, doi directori de la RATB au fost demisi.

Pe Autostrada Soarelui, intre Fundulea si Lehliu masinile n-au putut circula miercuri seara aproape trei ore, tot din cauza poleiului.

Traficul pe A2 a fost redeschis dupa ce echipele de interventie au imprastiat material antiderapant. Cateva utilaje au ramas toata noaptea la iesirea din Capitala, gata sa intervina in caz de nevoie.

Vezi aici atentionarile Centrului Infotrafic

TRAFIC AERIAN

Compania Tarom a anuntat ca a reluat joi toate zborurile, dupa ce acestea au fost anulate miercuri din cauza vremii nefavorabile, insa majoritatea curselor inregistreaza intarzieri intre 60 si 90 de minute. Pana la ora 11:00, nicio cursa a companiei nu a fost anulata.

Purtatorul de cuvant al Aeroportului "Henri Coanda" Otopeni, Valentin Iordache, a declarat, pentru Mediafax, joi dimineata, ca sase curse, toate spre destinatii externe au fost anulate.

In plus, cursele care au plecat dimineata inregistreaza intarzieri de aproximativ 30 de minute din cauza operatiunilor de degivrare.

Decizia privind rerutarea sau reprogramarea apartine companiilor de transport aerian.

Compania Tarom si-a anulat miercuri noapte toate zborurilor care nu au decolat pana miercuri seara, din cauza vremii nefavorabile, precizand ca este vorba de 47 de curse interne si externe.

Pasagerii care urmeaza sa calatoreasca joi sunt rugati sa contacteze compania, pentru informatii legate de situatia zborurilor lor, la numerele de telefon Call Center Tarom 9361 - valabil pentru apeluri din Bucuresti sau la 021.204.64.64, 021.303.44.00 si 021.303.44.44.

Zeci de pasageri Tarom asteptau azi-noapte obositi o reprogramare a curselor pe care compania le-a anulat din cauza poleiului. Majoritatea stateau de peste 12 ore. Printre ei si caitiva artisti ai Operei din Cluj.

Pasagerii au putut alege reprogramarea calatoriei sau rambursarea biletului. Oricum, problemele aparusera inca din timpul zilei, cand echipajele avioanelor au anuntat ca aparatele sunt acoperite de gheata. In aerogarile de la Baneasa si Otopeni a urmat haosul.

Surse din aeroport spun ca operatorii au ramas dupa amiaza si fara lichid de degivrare. O aeronava Tarom a aterizat fara instrumente la Otopeni, tot din cauza vremii.

 

Porturile din Constanta au fost inchise din cauza vantului puternic 

Curse aeriene amanate pe Otopeni. Gheata e de vina

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali, uimit de salariul pe care îl câștigă în Parlament: ”Ce îmi dați, mă, atâția bani?”
Gigi Becali, uimit de salariul pe care îl câștigă în Parlament: ”Ce îmi dați, mă, atâția bani?”
Citește și...
Au inghetat firele de tramvai, in Capitala. Linia 41, blocata
Au inghetat firele de tramvai, in Capitala. Linia 41, blocata

Circulatia este momentan blocata in zona Ciurel din Bucuresti. Firele electrice sunt acoperite de gheata. 13 tramvaie au ramas blocate in zona.

Traficul aerian a inghetat in Bucuresti! Peste 80 de curse au fost anulate
Traficul aerian a inghetat in Bucuresti! Peste 80 de curse au fost anulate

UPDATE: Alte cateva zeci aduna intarzieri de pana la 12 ore si asta din cauza ploii care ingheata. Avioanele au fost acoperite cu un strat de cativa centimetri de gheata, imposibil de curatat.

Cod galben: ninge in Moldova si la munte. Pericol de inundatii in vest
Cod galben: ninge in Moldova si la munte. Pericol de inundatii in vest

UPDATE: Meteorologii nu au vesti deloc bune pentru perioada urmatoare. Vremea rea va pune stapanire pe 19 judete, iar ninsorile abundente, vantul puternic si poleiul le vor cauza probleme oamenilor. Afla care sunt judetele avertizate cu cod galben.

Recomandări
România vrea să amâne închiderea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei: „O perioadă de timp, poate până în 2032”
România vrea să amâne închiderea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei: „O perioadă de timp, poate până în 2032”

Centralele pe cărbune ar putea avea viitor în România, deși legea actuală prevede clar închiderea lor completă în următorii ani.

Cine e Cristina Târteață, funcționara care l-a certat pe Ilie Bolojan: membru PSD, a avut funcții în instituții de stat
Cine e Cristina Târteață, funcționara care l-a certat pe Ilie Bolojan: membru PSD, a avut funcții în instituții de stat

S-a lăsat cu revoltă în Senatul României, după ce Ilie Bolojan, președintele Camerei Superioare a Parlamentului, a anunțat că vrea să desființeze în jur de 180 de posturi bugetate.

Problema ignorată de autorități: Aproximativ 75% din români vor fi obezi în 10 ani. Nu există tratamente decontate
Problema ignorată de autorități: Aproximativ 75% din români vor fi obezi în 10 ani. Nu există tratamente decontate

Obezitatea este recunoscută ca boală cronică în România, însă doar pe hârtie, pentru că statul nu a pus la punct şi programe speciale care să îi ajute pe pacienţi.