Infotrafic atentioneaza soferii: Reduceti viteza, echipati-va masinile!

Ultima actualizare: 15-10-2012 21:54
Aglomeratie masini

Politistii rutieri recomanda soferior ca atunci cand traverseaza zone unde partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda sa fie prudenti.

Soferii sunt atentionati sa circule cu viteza redusa, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa utilizeze luminile de intalnire si sa evite efectuarea manevrelor in trafic - depasiri, treceri de pe o banda pe alta.

De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa echipeze automobilul cu pneuri corespunzatoare, sa nu bruscheze comenzile masinii si sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum.

Operatorii de transport care detin autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone au obligatia legala de a monta pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Pentru evitarea implicarii in accidente, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare.

Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe, potrivit recomandarilor Infotrafic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO