Sute de participanti la protestul "Vrem spitale, nu catedrale". Cum raspunde Patriarhia

29-12-2013 19:18


"Vrem spitale, nu catedrale!"- sub aceasta deviza s-a desfasurat duminica protestul pe o pagina de solicializare, protest initiat de Asociatia Secular-Umanista din Romania.

Oamenii au fost indemnati sa ceara oprirea finantarii bisericii din bani publici. "Initiatorii desfasoara doar o activitate de invrajbire a societatii impotriva cultelor religioase", au reactionat reprezentantii Patriarhiei.

Intr-un infografic interactiv, site-ul economic al Stirilor ProTV, www.incont.ro,  arata ca Romania e tara cu peste 18.000 de biserici si 4.000 de scoli.

VEDETI AICI INFOGRAFICUL INTERACTIV!

"Aici s-ar fi putut construi o scoala" , "Nu hraniti biserica", "Vrem spitale, nu catedrale" - acestea au fost cateva dintre mesajele scrise de cei care au participat la protestul virtual impotriva finantarii bisericii cu bani de la stat.

Oamenii s-au fotografiat in fata unor institutii sau pe strada, cu pancarte, la Cluj, Timisoara, Sibiu si Bucuresti si apoi au postat  pe o retea de socializare.

Toma Patrascu, vicepresedintele Asociatiei Secular-Umaniste din Romania: "Cetatenii au nevoie de spitale unde sa fie ingrijiti, au nevoie de medicamente, de educatie, nu de mii si mii de biserici".

Reprezentantii Patriarhiei Romane au transmis ca banii de la stat pentru cele 18 culte religioase au fost de 20 de ori mai putini decat cei alocati pentru Sanatate. Mai mult, in Romania nu se inchid spitale si scoli din cauza Bisericii, ci din cauza scaderii numarului populatiei si pentru ca au aparut spitale si scoli private. Iar opera caritabila a bisericii a insemnat anul trecut 16 milioane de euro.

Constantin Stoica, purtator de cuvant BOR: "Bisericile sunt spitale, pentru ca si in biserici prin mijloace spirituale se vindeca boli sufletesti, dar si trupesti. ASUR desfasoara doar o activitate de invrajbire a societatii romanesti impotriva cultelor religioase, probabil si pentru a justifica si banii pe care ii primesc din strainatate".

In acest moment, proiectul grandios al Catedralei Neamului este executat in proportie de 15 la suta. Pana acum s-au strans 25 de milioane de euro din necesarul de 100 de milioane.

VEZI in GALERIA FOTO mai multe imagini cu mesajele celor care au participat la protestul virtual.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO