Guvernul a facut cadouri in secret Bisericii si SRI. Traian Basescu a ramas fara Vila Covasna

Dată publicare: 25-12-2013 09:30
Dată actualizare: 28-12-2013 06:39


Victor Ponta

In ultima sedinta de Guvern din 2013, doua hoteluri de protocol au fost cedate SRI si Bisericii Ortodoxe Romane de catre RA-APPS, printr-o ordonanta de urgenta tinuta secreta de Guvern la momentul adoptarii.

Conform Mediafax, este vorba despre Palatul Olanesti - care a  fost cedat Serviciului Roman de Informatii  - si de complexul hotelier Bradul din Covasna, care a fost transferat catre Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei.

La Palatul Olanesti, SRI va prelua inclusiv bunurile mobile care fac parte din patrimoniul cultural national, in timp ce personalul va fi transferat doar "pe baza de evaluare".

De asemenea, Vila Covasna a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a fost trecuta in administrarea Ministerului Apararii, condus de Mircea Dusa.

Potrivit Gandul, Vila Covasna este cea in care presedintele Traian Basescu obisnuia sa-si petreaca vacantele de vara si unde a facut anul trecut Revelionul.

Gandul scrie ca toate cele trei transferuri care se vor oficializa in 30 de zile au fost facute printr-o ordonanta adoptata in sedinta din 18 decembrie, cea „acoperita” de criza din USL pentru numirea sefului TVR. Astfel, OUG 114/2013 nu a fost mentionata in niciun document public: nici in proiectul ordinii de zi anuntate inaintea sedintei, nici intre cele 5 ordonante de urgenta comunicate ca fiind singurele aprobate.

Cadoul pentru SRI, BOR si MApN a ajuns direct in Monitorul Oficial, in Ajunul Craciunului. Guvernul justifica si „urgenta”: “o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata”.

Cititi mai multe informatii in Gandul despre palatul cu sauna si cinematograf al lui Ceausescu, care a ajuns la SRI pentru "activitati specifice"!

Sursa: Gandul, Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO