Vin turistii straini in Romania! Pentru ca aici totul e mai ieftin


Ultimul update: Joi 12 Aprilie 2012 04:49
Data publicarii: Luni 01 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In vremuri de criza, exista si o parte plina a paharului, spun agentii de turism, care au valuri de clienti ce nu vorbesc romaneste: strainii vin sa vada Romania, o tara frumoasa cu preturi mici.

Mai inchid ochii atunci cand serviciile nu sunt la fel ca-n tarile civilizate pentru ca pot sa petreaca la noi un sejur cu bani putini. Romania este importanta pentru turistii straini care nu vor sa dea prea multi bani pentru vacanta.

Romania ocupa locul 11 in topul destinatiilor accesibile pe timp de criza. De ce? Pentru ca moneda noastra s-a depreciat in raport cu dolarul cu 30%, asa ca unui american ii convine sa se odihneasca in tara noastra.

Un bilet de avion dus-intors din Statele Unite il costa 970 de euro. Cei mai multi turisti aleg circuitele care pot depasi o mie de euro. Restul prefera statiunile balneo sau litoralul.

Sunt insa tari clasate si mai bine decat noi. Pe primul loc se afla Ungaria, urmata de Suedia. Ne mai batem pentru turistii straini si cu Rusia, Brazilia sau Polonia, unde moneda nationala s-a depreciat cu 50 %.

Sibiul, de exemplu, este un oras care nu duce lipsa de turisti straini. Nemti sau austrieci, toti sunt incintati de orasul cu aer medieval si preturi rezonabile.

Tocmai de aceea agentiile de turism spera sa se apropie de recordul atins in 2008: 2 milioane de turisti straini.

Numai in luna mai, de pilda, o singura agentie de turism a primit 14 grupuri de straini. Cei mai multi aleg circuitele culturale de 7 sau 14 zile.

Un turist strain plateste in medie 100 de euro pe zi in cazul unui circuit care cuprinde orase si manastiri. Cu alte cuvinte o vacanta in Romania pleaca de la 500 de euro si poate ajunge pana la 1500, in functie de locurile alese de clienti.

 

Tags: turism,

Mobilele din Castelul Bran, mutate la Vama Medievala
Turistii s-au distrat la munte ca-n plina iarna. Nici ursii n-au lipsit!
Dezamagire pe litoral: vremea n-a tinut cu turistii
VIDEO PROTVPLUS.RO