Veste buna pentru mii de soferi din Romania. Decizia ICCJ prin care ar putea scapa de amenzile primite pentru rovinieta
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca, din aceasta saptamana, amenzile care vin prin posta, pe hartie si nu sunt semnate de mana de agentul constatator pot fi anulate in instanta.
O firma de transport din Olt s-a trezit cu peste o suta de amenzi in valoare de 3 milioane de lei, pentru camioanele care ar fi avut rovigneta pentru alta categorie de masina.
Patronul a dat in judecata compania de drumuri si a reusit sa anuleze o parte din ele. Vestea ca procesele verbale nu sunt legale pentru ca nu au semnatura in original a agentului constatator l-a bucurat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Mai am vreo 30-40 de amenzi care mai sunt pe rol.Ganditi-va ce inseamna pentru o firma undeva la, pana acum, la 400 de milioane in amenzi platite la FISC si CNADNR. E o lovitura destul de urata", a spus administratorul firmei de transport.
Decizia de anulare a proceselor verbale cu semnatura electronica venita de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a dat sperante si lui Liviu, care a primit o amenda pentru rovigneta, insa pe buna dreptate.
"Nu am stiut exact de unde incepe nevoia unei roviniete si am luat de doua ori amenda. Mi-au venit acasa. Fizic ceva trecut cu pixul nu era pe ea. Doar o foaie imprimata", a spus Liviu.
"Procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor (...) transmise persoanelor sanctionate contraventional pe suport de hartie, sunt lovite de nulitate absoluta in lipsa semnaturii olografe a agentului constatator" a decis Inalta Curte.
Decizia se va aplica unitar in toate instantele din Romania. Atentie insa: aceasta regula nu se aplica celor care au platit deja amenda si vor sa-si recupereze banii.
"Doar daca procesul e pe rol, poate si nu exista o hotarare definitiva si s-au epuizat toate caile de atac", a spus un avocat.
Procesul verbal mai trebuie semnat si de contravenient sau de un martor.