Surpriza pregatita soferilor care "fenteaza" camerele si nu isi platesc rovinieta. Ce se va intampla pe rutele ocolitoare

Ultimul update: Sambata 17 Ianuarie 2015 01:39
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015 18:35
Categorie: Social

Ministerul Transporturilor i-a luat la ochi pe soferii care nu platesc rovinieta si va dubla in acest an camerele amplasate pe sosele.

Autoritatile sustin ca multi conducatori auto au inceput sa le evite pe cele existente, pentru ca stiu unde sunt si reusesc sa circule fara sa plateasca taxa de drum si amenzile pentru lipsa ei.

Drumurile nationale si autostrazile vor fi supravegheate de Compania Nationala de Drumuri cu ajutorul sistemului electronic de control. Cei care nu au rovinieta vor primi amenda acasa, in plic.

Sistemul video de control al rovinietei functioneaza simplu, camerele de supraveghere fotografiaza numarul masinii, iar un server cauta intr-o baza de date sa vada daca soferul a platit sau nu rovinieta.

Exista insa soferi care stiu unde sunt amplasate aceste camere si incearca sa le evite. De pilda, atunci cand merg spre Constanta, unii soferi aleg drumul vechi spre mare, unde pe aproape 160 de kilometri nu exista camere de rovinieta. Dupa ce merg pe DN3, soferii care stiu drumul intra pe Autostrada Soarelui, la Lehliu, fara sa fie vazuti de camerele fixe de control al rovinietei. Nu ajung insa pana la Constanta pe autostrada, pentru ca la Fetesti exista un alt punct de control.

Alta camera pentru controlul rovinietei, cunoscuta de multi, este pe DN1, la intrarea in Romanesti. Cei care stiu zona fac un ocol pe drumurile comunale. Pana si Ministerul Transporturilor si-a dat seama ca sunt multi soferi care fenteaza taxa de drum.

"Luam masuri in acest an ca fiecare cetatean roman sau strain sa-si cumpere roviniete, in acest moment nefacand toata lumea acest lucru. Si Compania nu are posibilitatea, nu are suficiente camere", a spus Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Anul trecut au fost 33 de camere. Anul acesta vom avea in total 74. Camerele noi vor fi instalate in puncte cheie, greu de ocolit.

"Pentru a face o preventie, pentru ca soferii auto nu doresc sa cumpere roviniete. S-ar putea sa incerce sa evite camerele, dar in curand nu se va mai putea", a spus directorul CNADNR.

Ca sa faca fata numarului mare de amenzi, CNADNR va angaja si agenti constatatori. Are nevoie de aproape 40, adica dublu fata de cati exista in prezent.

Harta inteligenta a gropilor din Romania. Soferii marcheaza craterele pe telefon, in timp ce CNADNR se incurca in explicatii
Harta inteligenta a gropilor din Romania. Soferii marcheaza craterele pe telefon, in timp ce CNADNR se incurca in explicatii
VIDEO PROTVPLUS.RO
carne afumata, craciun, afumatori
Secretul celei mai populare afumători din România. Ce lemn foloseşte proprietarul
Elevii ar putea circula gratuit cu RATB din 2019. Ce a omis să spună Primăria
Sondaj: câţi români sunt de acord cu amnistierea sau graţierea corupţilor
Spectacol fascinant pe un lac de acumulare din Alba. Zeci de lebede au poposit aici
Cele mai populare căutări ale românilor în Google în 2018. Ce apare la secțiunea ”Ce este?”
Povestea cutremurătoare a celor doi copii abandonați de mamă pe asfaltul ud, în fața spitalului din Alexandria
Va vedem, Sibiu
”Vă vedem!” Se împlinește un an de când oamenii din Sibiu ies zilnic în stradă
Momentul magic din an în care toţi copiii îi scriu lui Moş Crăciun. Scrisoarea unor fraţi sărmani din Piteşti
Legea care stabileşte că patronul decide când îşi iau concediu angajaţii. Ce riscă cei care o încalcă
Busu este bine și se pregătește să revină cu Vremea și Problema lui Busu
Donații pentru pacienții nevoiași, oferite de personalul medical dintr-un spital din Botoșani
Socializarea s-a mutat aproape exclusiv în mediul virtual. Efectele acestei dependențe