Vass: Salariul minim va creste anul viitor cel putin cu rata inflatiei

03-11-2010 00:00


Euro

Salariul minim va creste in 2011 cel putin cu rata inflatiei, iar la nivelul administratiilor publice va fi o recuperare semnificativa din diminuarea salariala a acestui an, a declarat marti Andreea Vass Paul, consilier al premierului Emil Boc.

Intrebata dupa o conferinta avand ca tema achizitiile publice cate persoane vor fi disponibilizate anul viitor, ea nu a oferit o cifra. "Lucrurile se negociaza", a spus ea.

Tinta de inflatie a bancii centrale pentru 2011 este de 3%, plus/minus un punct procentual. Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca salariul minim va creste la un nivel care va fi stabilit in urma discutiilor cu sindicatele, iar prin legea salarizarii unitare va fi recuperata anul viitor o parte din pierderea salariala suferita in 2010, dar strict in raport cu posibilitatile bugetare.

Decizia privind stabilirea nivelului salariului minim va fi luata dupa ce Guvernul va discuta cu partenerii sociali, patronate si sindicate, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

Sursa: Pro TV

Tags: inflatie,

VIDEO PROTVPLUS.RO