Valea Doftanei, fereastra catre viitor. Casele de lux, inteligente si integrate in mediu. VIDEO
Luxoase, moderne si mai ales prietenoase cu mediul, asa ar trebui sa fie locuintele noastre. Viitorul va fi al caselor inteligente, construite cu materiale naturale, explica specialistii.
Si la noi exista asemenea cladiri, venite parca din alta dimensiune, iar cei care le-au proiectat au fost premiati de Ordinul Arhitectilor.
Valea Doftanei, Prahova. Pe malul lacului Paltinu aproape ca se confunda cu natura o pensiune de cinci margarete cu un design avangardist.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
"Toata cladirea este facuta din materiale naturale, este unul dintre atuurile pe care le avem. Nu am folosit decat lemn, piatra naturala, produse care vor fi la moda si peste 100 de ani", a declarat Emil Munteanu, proprietarul pensiunii.
Interiorul pastreaza conceptul inovator. Arhitectul a mers pe linii geometrice si culori deschise care dau luminozitate camerelor. La fel si peretii si scarile din sticla.
Inteligenta si curajul arhitectului au fost rasplatite. Proiectul inovator a fost premiat de Ordinul Arhitectilor cu locul intai. Tot pe primul loc, dar la o alta sectiune, s-a clasat si sediul unei firme din Brasov. De cate ori urca in lift, angajatii au parte de cateva clipe de vacanta exotica. Peretii par veniti din Caraibe.
Dar nu este singurul "accesoriu" inteligent al cladirii. Jaluzelele, de exemplu, isi adapteaza singure pozitia astfel incat sa mentina constante lumina si caldura in incaperi.
Tot pentru confortul angajatilor, tavanul este din sticla. Astfel oamenii au parte de lumina naturala tot timpul.
Ordinul Arhitectilor a mai premiat o cladire, locuinta unor oameni din comuna prahoveana Talea. Lemnul si piatra, singurele materiale folosite de constructori, isi schimba culoarea in functie de lumina zilei sau de anotimp.