Valea Doftanei, fereastra catre viitor. Casele de lux, inteligente si integrate in mediu. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 21:57
Data publicarii: Marti 16 August 2011 19:43
Categorie: Stiri Sociale

Luxoase, moderne si mai ales prietenoase cu mediul, asa ar trebui sa fie locuintele noastre. Viitorul va fi al caselor inteligente, construite cu materiale naturale, explica specialistii.

Si la noi exista asemenea cladiri, venite parca din alta dimensiune, iar cei care le-au proiectat au fost premiati de Ordinul Arhitectilor.

Valea Doftanei, Prahova. Pe malul lacului Paltinu aproape ca se confunda cu natura o pensiune de cinci margarete cu un design avangardist.

"Toata cladirea este facuta din materiale naturale, este unul dintre atuurile pe care le avem. Nu am folosit decat lemn, piatra naturala, produse care vor fi la moda si peste 100 de ani", a declarat Emil Munteanu, proprietarul pensiunii.

Interiorul pastreaza conceptul inovator. Arhitectul a mers pe linii geometrice si culori deschise care dau luminozitate camerelor. La fel si peretii si scarile din sticla.

Inteligenta si curajul arhitectului au fost rasplatite. Proiectul inovator a fost premiat de Ordinul Arhitectilor cu locul intai. Tot pe primul loc, dar la o alta sectiune, s-a clasat si sediul unei firme din Brasov. De cate ori urca in lift, angajatii au parte de cateva clipe de vacanta exotica. Peretii par veniti din Caraibe.

Dar nu este singurul "accesoriu" inteligent al cladirii. Jaluzelele, de exemplu, isi adapteaza singure pozitia astfel incat sa mentina constante lumina si caldura in incaperi.

Tot pentru confortul angajatilor, tavanul este din sticla. Astfel oamenii au parte de lumina naturala tot timpul.

Ordinul Arhitectilor a mai premiat o cladire, locuinta unor oameni din comuna prahoveana Talea. Lemnul si piatra, singurele materiale folosite de constructori, isi schimba culoarea in functie de lumina zilei sau de anotimp.

Pe asta chiar ca n-ai mai auzit-o. Case construite din marijuana
Cum ar putea arata lumea in viitor. Orasele pe verticala. FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO