Urmarile accidentului din Braila. Schimbarile dramatice din viata copiilor ramasi orfani, dupa ce parintii lor au murit
Copiii care au ramas orfani in urma tragicului accident petrecut in urma cu o luna, intr-o statie de autobuz din Braila, trebuie sa gaseasca puterea de a lua viata de la capat.
Autoritatile au stabilit in grija cui vor fi dati baietelul de 10 ani, ramas fara ambii parinti, si doi frati care si-au pierdut mama. Statul ii va ajuta cu indemnizatii de sprijin si pensii de urmas, dar si cu sedinte de consiliere psihologica.
Autoritatile din Braila au facut anchete sociale in privinta tuturor urmasilor celor cinci victime ale accidentului. Cel mai dificil a fost, evident, in cazul minorilor care au ramas orfani: un baiat in clasa a patra, care si-a pierdut ambii parinti, si doi frati - un baiat de 10 ani si sora lui mai mare, care a implinit saptamana trecuta 18, ramasi fara mama. Ei nu vor creste nici alaturi de tata, pentru ca parintii erau divortati, iar barbatul lucreaza in Olanda. Specialistii de la Directia pentru Protectia Copilului ii vor include intr-un program de consiliere psihologica pentru o durata care va fi stabilita in functie de fiecare caz in parte. Soferul care a produs tragedia a fost arestat preventiv si se afla intr-un spital-penitenciar.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In urma cumplitului accident, cinci persoane si-au pierdut viata. Au fost spulberate intr-o statie, in timp ce asteptau autobuzul, de un sofer cu probleme medicale, care nu ar fi trebuit sa primeasca dreptul de a conduce. Dupa tragedie, trei copii trebuie sa gaseasca puterea de a lua viata in piept si de a se obisnui cu gandul ca si-au pierdut parintii. Nicoleta Parlog avea 42 de ani. Fiind divortata, crestea singura doi copii: o fata de aproape 18 ani si un baiat de 10 ani.
Copiii familiei Parlog vor avea pe mai departe grija unul de celalalt. Fata, care a implinit saptamana trecuta 18 ani, il va lua in plasament pe fratiorul ei de 10 ani. Tatal este plecat la munca in Olanda si va incerca sa ii sprijine cu bani de acolo.
La fel de dramatic s-a schimbat si destinul baietelului de 10 ani al familiei Oprea: copilul si-a pierdut ambii parinti. Un unchi s-a oferit imediat dupa accident sa il infieze, iar autoritatile au apreciat ca este cea mai buna solutie.
Simona Cimpoae, director DPC Braila: "In ceea ce il priveste pe baietelul ai carui parinti au decedat, am stabilit masura plasamentului in regim de urgenta la familia unchiului matern, familie care locuieste in acelasi imobil in care au locuit parintii copilului."
Directia de Asistenta Sociala din cadrul primariei Braila si Directia pentru Protectia Copilului au facut anchete sociale si vor incerca sa ii sprijine pe copii. Atat ei, cat si celelalte rude ale victimelor accidentului, au mare nevoie de consiliere de specialitate.
Psiholog Paulina Matei, Sef Serviciu integrare-reintegrare a copilului in familii: "Trebuie sa fie inclusi neaparat intr-un program de consiliere, deoarece ei au suferit o trauma psihica si emotionala. Ei trebuie sa simta ca noi suntem alaturi de ei, ca nu trec singuri prin aceasta durere, pe care ei o resimt foarte puternic."
Directia pentru Protectia Copilului Braila a programat sedinte de consiliere care vor dura intre trei si sase luni. Copiii vor avea pensie de urmas, iar cei doi minori vor mai primi si o indemnizatie de la Ministerul Muncii, de cate 600 de lei pe luna. Soferul care le-a schimbat atat de dramatic vietile este internat intr-un spital-penitenciar si este cercetat pentru omor din culpa si vatamare corporala din culpa.