Cum ar fi sa iei banii pe 15 ani in caz de disponibilizare? Unii ar putea

Dată publicare: 21-06-2010 00:00
Dată actualizare: 02-10-2012 03:25


4, 5 sau 15 ani, cati ati vrea sa stati acasa fara griji si sa mai luati si bani pe deasupra, sub forma de zeci sau poate de sute de salarii compensatorii?

Angajatii de la privat zambesc probabil cu amaraciune, insa cei din companiile de stat stiu ca in cazul lor se poate. Indiferent de vremuri, Romatsa, Posta Romana sau consiliul local Hunedoara sunt gata sa recompenseze cu zeci de mii de lei orice disponibilizare.

Controlori de trafic, postasi sau functionari in companiile locale, toti primesc chiar si zeci de mii de euro cand sunt trimisi acasa. De departe, recordul in materie l-a detinut Marian Mihalache, fost director al Eco Sid SA, firma subordonata consiliului local Deva. Ar fi luat 180 de salarii compensatorii, adica veniturile pe 15 ani, in cazul in care i s-ar fi desfacut contractul de munca.

Si salariatii Romatsa pot sta fara grija. Iau, in functie de vechime, pana la 60 de lefuri daca sefii renunta la serviciile lor. Este norma europeana.

Credeti sau nu, nici postasii nu pot fi dati usor afara.

Guvernul le mai taie insa din elan directorilor prea darnici. De la 1 iulie se impoziteaza cu 16% toate formele de ajutor, inclusiv platile compensatorii.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO