Unde se gaseste cea mai ieftina carne de miel, cu trei zile inainte de Pasti. Stanele ofera reduceri mari si carne proaspata
Mai sunt trei zile pana la Pasti, iar cine nu si-a luat miel din timp, cauta acum cele mai profitabile oferte.
In piete e forfota mare, insa cea mai buna afacere o fac cei care merg direct la stana. Acolo, mieii sunt pe alese si cu 20 la suta mai ieftini. Cum romanul tine la traditie si vrea macar un bors de miel, stufat sau drob, daca nu friptura, ciobanii estimeaza ca zilele acestea vor fi sacrificate peste 3 milioane de animale.
La Radesti, in Alba, clientii negociaza de zor, direct cu oierii. Anul acesta, preferati au fost mieii din rasa Suffolk, o rasa englezeasca de calitate. Costa 18 lei kilogramul in viu, la taiere se mai pierde putin, dar carnea e frageda si fara grasime.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Un crescator isi prezinta mieii ca un profesionist in marketing si pretinde ca oaia din rasa Sufflolk are mai multe avantaje decit mioara romaneasca.
Ioan Moga, crescator de oi: "Fata de Tigaie are carne mai buna si nu are grasime si se pierde foarte putin la taiere."
Victor Ciortea, cumparator: "E mai bine aici, ca ii vad si pot sa aleg, nu ca la piata. Si prefer sa dau un ban in plus, dar sa stiu ca e calitate."
Langa Bucuresti, in satul Cojesti, cine merge direct la stana, pleaca acasa cu un miel gata taiat - pentru 20 de lei pe kilogram. Adica mai ieftin cu 20% fata de pretul din piete. Nu doar pretul e avantajos, ci si faptul ca fiecare client vede cu ochii lui de unde provine carnea:
George, crescator de oi: "Oamenilor le place sa vina aici, sa vada cum a crescut mielul, sa se bucure de peisaj, iarba verde. Dau 20 de lei, dar in piata e mai scump."
Daca aveti vecini sau prieteni buni, nu ar strica sa va asociati. Cumparand o cantitate mai mare de la ciobani puteti obtine o reducere de 10-15 %. Solutia nu e rea, in conditiile in care in piete pretul a mai crescut putin fata de anul trecut.
Altfel, in pietele din Capitala, mielul costa 25 de lei kilogramul.
Dumitrache Adrian, cioban: "25 taiat si viu 15 lei."
In functie de zona si de rasa mielului, preturile carnii variaza.
Daca in Hunedoara un kilogram porneste de la 28 de lei, in Galati si in Mehedinti pretul de pornire e de numai 18 lei. Si in Brasov, Ialomita, Timis, Vaslui si Suceava preturile incep de la 20 de lei. In magazine, insa, sumele pot fi mai mari chiar si cu 40 %.
Sursa: Pro TV
Etichete: paste, carne, cumparaturi, sarbatori, miel,
Dată publicare:
08-04-2015 18:54