Un pompier din Botosani a alergat pentru copiii cu autism la ultramaratonul Sahara Race. Locul ocupat de Iulian Rotaru
Obisnuit sa lupte cu focul, un pompier din Botosani a invins temperaturile extrem de ridicate din desert. Iulian Rotariu s-a clasat pe locul patru la general si pe locul intai la categoria de varsta la ultramaratonul "Sahara Race".
In conditii extrem de dificile, militarul a alergat in cinci zile 250 de kilometri. Totul pentru a sprijini copiii care sufera de autism.
Inca energic si cu zambetul pe buze - asa a trecut linia de sosire Iulian Rotariu, dupa cinci zile petrecute la peste 40 de grade Celsius in desertul Namibiei, din sudul Africii. Traseul, lung de 250 de kilometri, nu a fost unul deloc usor. Pompierul din Botosani a traversat dune de nisip inalte chiar si de peste trei sute de metri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Intors acasa, la Botosani, a avut parte de o alta proba - simbolica - pregatita de colegi.
Acum, pompierul care a terminat ultramaratonul pe locul patru isi aminteste de acele momente. Din cei 130 de concurenti inscrisi, numai 97 au reusit sa duca la bun sfarsit provocarea.
Iulian Rotariu, concurent Sahara Race: "Am fost la 10 minute de locul III, iar cel de dupa mine a fost la 2 ore si jumatate. Munca a fost cumplita."
A reusit sa continue gandindu-se la sotie, la fetita si baiatul lui, dar si la copiii cu autism din Botosani pe care vrea sa ii ajute.
Iulian Rotariu, concurent Sahara Race: "Mult vant, mult nisip, mult soare, multa umiditate, dar a fost ceea ce ma asteptam sa fie."
Pentru Iulian, aceasta a fost a patra participare la un ultramaraton si nu vrea sa se opreasca aici. Daca pana acum s-a luptat cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, de aceasta data se pregateste pentru ultramaratonul din Antarctica - unde va avea de indurat cele minus 50 de grade Celsius.