Plaja din Mamaia, gazda unui maraton mai putin obisnuit. Peste 1000 de oameni vor alerga 24 de ore pentru copiii cu autism

22-04-2017 17:48


Plaja din Mamaia este gazda unui maraton mai putin obisnuit. Peste 1000 de oameni vor alerga timp de 24 de ore, ca sa atraga atentia asupra problemelor pe care le intampina copiii cu autism.

Voluntarilor li s-au alaturat si soldati americani de la baza ''Mihail Kogalniceanu''.

Organizatorii spera ca maratonul sa intre in Cartea Recordurilor.

Organizatorii asteptau 500 de persoane, insa numarul celor care au raspuns invitatiei si sunt alaturi de copiii care sufera de autism a fost aproape dublu.

Adrian Gemanaru, organizatorul maratonului: "Distanta si mai ales nisipul transforma aceasta cursa ca fiind cea mai grea din Romania. Este o cursa in care nu incercam sa adunam bani pentru a cumpara niste alimente care s aramana in depozite uitate, este o cursa in care incercam sa transmitem dreptul acestor persoane de a fi integrate in societate''.

Participanii vor alerga in total 5.400 de kilometri.

Cristina Gemanaru, psiholog: "Dincolo de orice strangere de fonduri, cel mai grav impas cu care se confrunta acesti copii este integrarea lor in societate, limite destul de dese si de intense''

La maraton i-am gasit si pe cativa tineri puscasi marini din Texas, cantonati la baza militara de la Mihail Kogalniceanu.

Juan: Chiar am in familie un caz de autism, asa ca e clar o cauza buna sa alerg pentru asta. Noi alergam tot timpul, asa ca suntem pregatiti.

Peste 7000 de persoane din Romania sunt diagnosticate cu autism, insa cifra creste de la an la an.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO