Un oradean si-a transformat casa in muzeu. A cumparat si locuinta vecina, ca sa aiba loc pentru pretioasele obiecte

Ultima actualizare: 15-07-2014 06:59

Cine si-ar fi imaginat ca peretii unui banal apartament pot ascunde un muzeu in adevaratul sens al cuvantului. Un oradean, pasionat de arta, a adunat in propria casa sute de obiecte vechi.

In apartamentul domnului Rudolf Rabb, timpul capata o alta dimensiune. Magnetofoane, ceasuri vechi, ceramica sau fiare de calcat cu carbuni, pe toate le-a adunat in apartamentul sau. Iar in 40 de ani de cand colectioneaza obiectele vechi, a reusit sa-si transforme locuinta in muzeu.

Domnul Rudolf abia mai are loc in casa si se strecoara printre lucrurile pe care le iubeste cel mai mult. Acum cativa ani, cand apartamentul a devenit neincapator pentru colectia care lua amploare, fiica lui a decis sa-i mai cumpere o locuinta, cea vecina, si astfel muzeul a devenit mai mare.

Specialistii cred ca obiectele colectionate de oradean sunt foarte valoroase si reprezinta o parte din istoria tarii. "Ceramica, ceasurile taranesti, lampile taranesti, piesele de lemn sunt reprezentative pentru civilizatia traditionala din vestul Romaniei, dar si din Transilvania", spune prof. dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Tarii Crisurilor.

Cu toate ca e are o colectie impresionanta de antichitati, oradeanul nu se opreste aici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO