Un mic pas inainte. Salarial mediu net a crescut cu 1 leu in septembrie

Ultima actualizare: 26-05-2012 07:50
salariu

Castigul salarial mediu net a fost in septembrie de 1.340 lei, in crestere cu 0,1% (1 leu) fata de august si in scadere cu 1,4% comparativ cu aceeasi luna din 2009, cele mai mari valori inregistrandu-se in activitatile de extractie de petrol si gaze.

Astfel, castigul salarial mediu nominal net in activitatile de extractie a petrolului brut si a gazelor naturale a fost de 4.022 lei, iar cel din hoteluri si restaurante de 787 lei, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In septembrie 2010, castigul salarial mediu nominal brut a avut aceeasi valoare cu cel din luna precedenta, de 1.846 lei. Potrivit INS, in perioada analizata, castigul salarial mediu net realizat in diferite activitati ale economiei nationale a inregistrat, fata de luna precedenta, atat cresteri, cat si scaderi in aproape egala masura.

Cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in sectorul economic, ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta, prime pentru "ziua petrolistului" si prime trimestriale), platii concediilor de odihna din fondul de salarii, platii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masa), dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte), a revenirilor din concedii fara plata ori din somaj tehnic si a disponibilizarilor de personal cu salarii mici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO