Uitati de lume, cativa batrani au primit o raza de speranta de Paste. Tinerii clujeni s-au mobilizat pe Facebook sa-i ajute
Batranetea este trista si grea cand nu ai pe nimeni apropiat, spun cu lacrimi amare batranii aflati in centrele de adapost din Cluj. De Paste, cativa tineri cu inima mare s-au gandit la ei si le-au umplut mesele cu bucate.
Daca in urma cu cativa ani isi astepta copiii la masa de Paste, acum tanti Rodica a fost singura. Sarbatorile nu mai sunt la fel de cand casa i-a fost luata si copii au uitat-o.
Rodica Pastor, batrana 65 de ani: "Am lucrat in comert si apoi am ingrijit varstnici si copii. Am pierdut apartamentul. Copii mei, saru'mana nu prea vin pe aici. Stiti cum?! Cu bunul Dumnezeu, cu El sunt numai."
Si domnul Sergiu a ramas singur. Dupa o viata de truda simte ca totul s-a dus de rapa iar sarbatorile sunt un chin.
Sergiu, 50 de ani: "Ca electrician am lucrat 25 de ani si acum e cam greu la 50 de ani sa gasesti un serviciu. Lucrezi 2-3 luni si te da afara. Am fost dat afara, era casa sotiei si a trebuit sa plec. Sarbatorile sunt nefericite! Acum un pic mai bine, dar de sambata credeam ca si mor in dormintor"
In a doua zi de Paste cei sarmani au vazut in sfarsit o raza de speranta. Cativa tineri inimosi din Cluj s-au mobilizat pe Facebook si au reusit sa gateasca pentru batranii din centrele de adapost.
Lucian Arvu, initiator program "Painea cea de toate zilele": "Pentru ei am hotarat in aceasta a doua zi a Pastelui sa oferim o masa cu bucate traditionale. Le-am adus cozonac, oua rosii, sarmnale, drob, prajitura. Clujenii sunt oameni darnici si binevoitori."
Tinerii si-au pus in gand sa nu se opreasca aici. Ii vor vizita pe batrani si le vor aduce, la sfarsit de saptamana o mancare calda.