Trenul regal s-a intors pe traseul Bucuresti - Sinaia. Detaliile de lux din vagoanele speciale
Calatorie istorica pentru cel mai cunoscut tren romanesc: trenul regal. Garnitura a refacut celebrul traseu Bucuresti - Sinaia, cu familia regala in vagoane.
Principesa Margareta si principele Radu au invitat si un grup de elevi olimpici, alaturi de reprezentanti ai corpului diplomatic.
Forfota mare in trenul regal dis-de-dimineata. In afara de aerisitul vagonului sufragerie, majordomul trebuie sa aranjeze masa. A pus suporturile de lemn produse la Savarsin, apoi tacamurile speciale. Foarte importanta este si compozitia florala.
"Am adus serviciul auriu. Lingurite de argint, pahare. Am ales crizanteme, sunt mai de iarna", spune majordomul.
Totul se asorteaza perfect cu trenul, un adevarat muzeu pe roti, intr-o stare perfecta de functionare.
Par noi, dar aceste vagoane au fost facute in 1928. Cu ele au calatorit Regele Mihai, dar si Nicolae Ceausescu. Acum vagoanele sunt trase de o locomotiva electrica.
Pe vremuri, cele cinci vagoane erau puse in miscare de o locomotiva cu aburi. Mecanicii, reprofilati in majordomi de tren, spera insa ca vor reveni la munca initiala.
Doamna Eugenia, bucatareasa sefa a casei regale de 7 ani, decorata pentru loialitate, a ales un meniu usor pentru drumul spre Sinaia: ceai englezesc sau cafea si biscuitii speciali ai casei regale, pregatiti dupa o reteta secreta.
"Faina alba si faina de porumb. Atat va pot spune ... si un unt foarte bun. Secretul nu vi-l pot spune. Sunt facuti aici si se servesc doar la noi", spune ea.
Meniul va fi mai consistent la intoarcere, pe 1 decembrie, cand familia regala va reveni in Bucuresti de la Sinaia, tot cu trenul.
Principesa Margareta si principele Radu i-au invitat in calatorie pe cativa elevi olimpici, dar si pe mai multi membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, care vor participa la o Seara festiva la Castelul Peles.
Regele Mihai se afla in Elvetia, impreuna cu Regina Ana.