Trei chefi renumiti din Sibiu au gatit cina pentru 50 de batrani, in prag de sarbatori. Ce preparate a continut meniul

Ultimul update: Sambata 26 Noiembrie 2016 07:05
Data publicarii: Miercuri 23 Noiembrie 2016 07:44
Categorie: Social

Mos Craciun si-a pus din timp ajutoarele la treaba. De pilda, 50 de batrani de la un camin din Sibiu au primit un cadou neasteptat - o cina pregatita de trei bucatari de la cele mai apreciate restaurante din oras.

Meniul a fost unul pe masura: supa crema de sfecla rosie, piept de pui in sos de telina cu mar copt si legume, dar si un desert extrem de delicios.

Totul a fost pregatit cu mare atentie de bucatarii care s-au straduit ca in preparatele lor sa se regaseasca si gustul Craciunului.

Marius Rafa, Chef: "Rumenesc putin pieptul de pui, imi place sa aiba o crusta aurie.

Reporter: "Va iesi cu adevarat o cina de iarna? De Carciun?"

Marius Rafa: "Cu siguranta! Marul copt, scortisoara, telina bine coapta, o sa aiba un miros sensational!"

Si cum pentru supa de sfecla a fost nevoie de legume taiate cu precizie, la treaba au trecut si studenti romani, dar si straini.

Raphael, student din Congo: "Este o cauza speciala si de asta participam cu tot ce putem".

Iris, studenta: "Gatitul cred ca este cea mai buna cale de comunicare intre oameni si sa intalnesti alte culturi pentru ca totul trece prin stomac."

Desertul, in schimb, a fost pregatit astfel incat sa te faca sa visezi la vacantele de iarna petrecute la bunici.

Emilian Vulescu, chef: "Deja incepe sa cante zurgalalaii. Mai trebuie doar sa ninga si toata lumea e fericita!"

Dupa ce mancarurile alese au fost gata, batraneii s-au asezat la mese si au inspectat farfuriile.

Ileana Vulcan, 70 de ani : "Piept de pui si cu legume. Si asta e telina. Cred ca facuta asa ca taieteii."

Maria Fartzan, 73 de ani: "Foarte frumos. Asa ceva nu am mancat niciodata. Si foarte bun.

Reporter: "Ce v-a placut?"

Maria Fartzan: "Ciorba si felul doi."

Chiar daca unii ar fi preferat traditionalele sarmale, recunosc totusi ca sunt deschisi la tot ce e nou.

Dumitru Oprisor, 69 de ani: "E uluitor! De astea nu am mai mancat de cand m-a facut mama. E bun, da!."

La final, cei trei chefi care au organizat cina, dar si ajutoarele lor, au primit aplauze din partea "clientilor" speciali.

 

Motivul pentru care tot mai multi oameni dau puiul pe viermi si insecte. In 2050, cu totii vom manca asa, spun specialistii
Motivul pentru care tot mai multi oameni dau puiul pe viermi si insecte. In 2050, cu totii vom manca asa, spun specialistii
VIDEO PROTVPLUS.RO
aplicație eminescu
Singura zi în care Eminescu face trafic pe internet. Cum au marcat românii ziua lui
Românii preferă mașinile SH și fac reparații ieftine. Pericolele la care se expun
Perioada reducerilor de iarnă a început oficial. Cât timp sunt valabile promoțiile și de 90%
Operațiune de salvare în Timișoara. O cățelușă și puii ei, scoși din canal
Împinși de sărăcie, locuitorii din cartierul Ferentari își extind periculos locuințele
Copiii abandonați nu sunt o prioritate pentru aleși. Legea adopțiilor, uitată de Parlament
bancomat
Hoții care au aruncat în aer un bancomat la Arad s-ar fi inspirat din filme
În ciuda iernii grele, urşii care acum ar trebui să hiberneze sunt în căutare de hrană
Alex Dima: Oamenii simt și știu prea bine ce facem noi. Implicarea este cuvântul cheie.
Revelionul pe rit vechi, organizat de studenții din Galați. Mesajul unui tânăr din Yemen
Tinerii din Maramureş care îşi umplu maşinile cu lemne de foc. Cui le duc apoi
UE ne dă bani pentru ca elevii să aibă fructe şi lapte. Autorităţile, lipsite de interes