Trei chefi renumiti din Sibiu au gatit cina pentru 50 de batrani, in prag de sarbatori. Ce preparate a continut meniul
Mos Craciun si-a pus din timp ajutoarele la treaba. De pilda, 50 de batrani de la un camin din Sibiu au primit un cadou neasteptat - o cina pregatita de trei bucatari de la cele mai apreciate restaurante din oras.
Meniul a fost unul pe masura: supa crema de sfecla rosie, piept de pui in sos de telina cu mar copt si legume, dar si un desert extrem de delicios.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Totul a fost pregatit cu mare atentie de bucatarii care s-au straduit ca in preparatele lor sa se regaseasca si gustul Craciunului.
Marius Rafa, Chef: "Rumenesc putin pieptul de pui, imi place sa aiba o crusta aurie.
Reporter: "Va iesi cu adevarat o cina de iarna? De Carciun?"
Marius Rafa: "Cu siguranta! Marul copt, scortisoara, telina bine coapta, o sa aiba un miros sensational!"
Si cum pentru supa de sfecla a fost nevoie de legume taiate cu precizie, la treaba au trecut si studenti romani, dar si straini.
Raphael, student din Congo: "Este o cauza speciala si de asta participam cu tot ce putem".
Iris, studenta: "Gatitul cred ca este cea mai buna cale de comunicare intre oameni si sa intalnesti alte culturi pentru ca totul trece prin stomac."
Desertul, in schimb, a fost pregatit astfel incat sa te faca sa visezi la vacantele de iarna petrecute la bunici.
Emilian Vulescu, chef: "Deja incepe sa cante zurgalalaii. Mai trebuie doar sa ninga si toata lumea e fericita!"
Dupa ce mancarurile alese au fost gata, batraneii s-au asezat la mese si au inspectat farfuriile.
Ileana Vulcan, 70 de ani : "Piept de pui si cu legume. Si asta e telina. Cred ca facuta asa ca taieteii."
Maria Fartzan, 73 de ani: "Foarte frumos. Asa ceva nu am mancat niciodata. Si foarte bun.
Reporter: "Ce v-a placut?"
Maria Fartzan: "Ciorba si felul doi."
Chiar daca unii ar fi preferat traditionalele sarmale, recunosc totusi ca sunt deschisi la tot ce e nou.
Dumitru Oprisor, 69 de ani: "E uluitor! De astea nu am mai mancat de cand m-a facut mama. E bun, da!."
La final, cei trei chefi care au organizat cina, dar si ajutoarele lor, au primit aplauze din partea "clientilor" speciali.
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, mancare, batrani, meniu, chefi, craciun, sarbatori, caritate, preparate,
Dată publicare:
23-11-2016 07:44