Trei chefi renumiti din Sibiu au gatit cina pentru 50 de batrani, in prag de sarbatori. Ce preparate a continut meniul

×
Codul embed a fost copiat

Mos Craciun si-a pus din timp ajutoarele la treaba. De pilda, 50 de batrani de la un camin din Sibiu au primit un cadou neasteptat - o cina pregatita de trei bucatari de la cele mai apreciate restaurante din oras.

Meniul a fost unul pe masura: supa crema de sfecla rosie, piept de pui in sos de telina cu mar copt si legume, dar si un desert extrem de delicios.

Totul a fost pregatit cu mare atentie de bucatarii care s-au straduit ca in preparatele lor sa se regaseasca si gustul Craciunului.

Marius Rafa, Chef: "Rumenesc putin pieptul de pui, imi place sa aiba o crusta aurie.

Citește și
Posta Romana, cutie postala
Inspectorul PRO: Bataie de joc pe bani publici, la Posta Romana. Directorul nu crede ca merita sa raspunda la plangeri

Reporter: "Va iesi cu adevarat o cina de iarna? De Carciun?"

Marius Rafa: "Cu siguranta! Marul copt, scortisoara, telina bine coapta, o sa aiba un miros sensational!"

Si cum pentru supa de sfecla a fost nevoie de legume taiate cu precizie, la treaba au trecut si studenti romani, dar si straini.

Raphael, student din Congo: "Este o cauza speciala si de asta participam cu tot ce putem".

Iris, studenta: "Gatitul cred ca este cea mai buna cale de comunicare intre oameni si sa intalnesti alte culturi pentru ca totul trece prin stomac."

Desertul, in schimb, a fost pregatit astfel incat sa te faca sa visezi la vacantele de iarna petrecute la bunici.

Emilian Vulescu, chef: "Deja incepe sa cante zurgalalaii. Mai trebuie doar sa ninga si toata lumea e fericita!"

Dupa ce mancarurile alese au fost gata, batraneii s-au asezat la mese si au inspectat farfuriile.

Ileana Vulcan, 70 de ani : "Piept de pui si cu legume. Si asta e telina. Cred ca facuta asa ca taieteii."

Maria Fartzan, 73 de ani: "Foarte frumos. Asa ceva nu am mancat niciodata. Si foarte bun.

Reporter: "Ce v-a placut?"

Maria Fartzan: "Ciorba si felul doi."

Chiar daca unii ar fi preferat traditionalele sarmale, recunosc totusi ca sunt deschisi la tot ce e nou.

Dumitru Oprisor, 69 de ani: "E uluitor! De astea nu am mai mancat de cand m-a facut mama. E bun, da!."

La final, cei trei chefi care au organizat cina, dar si ajutoarele lor, au primit aplauze din partea "clientilor" speciali.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Motivul pentru care tot mai multi oameni dau puiul pe viermi si insecte. In 2050, cu totii vom manca asa, spun specialistii
Motivul pentru care tot mai multi oameni dau puiul pe viermi si insecte. In 2050, cu totii vom manca asa, spun specialistii

Spunem acum pofta buna la insecte! O agentie guvernamentala din Texas si maestrii bucatari ai unui cunoscut restaurant au pregatit un meniu care pe unii i-a imboldit probabil mai degraba sa puna mana pe insecticid.

Inspectorul PRO: Bataie de joc pe bani publici, la Posta Romana. Directorul nu crede ca merita sa raspunda la plangeri
Inspectorul PRO: Bataie de joc pe bani publici, la Posta Romana. Directorul nu crede ca merita sa raspunda la plangeri

Pe banii nostri, pe timpul nostru, pe nervii nostri, meseriasi, transportatori, functionari, bucatari, comercianti, furnizori de utilitati, cu totii ne fac probleme, la tot pasul. Unii, pentru ca asa vor, altii, pentru ca nu pot. Meritam mai mult.

Arena Bucatarilor, show-ul care reuneste cei mai buni bucatari profesionisti, vine de sambata la ProTV
Arena Bucatarilor, show-ul care reuneste cei mai buni bucatari profesionisti, vine de sambata la ProTV

 Din 24 septembrie, PRO TV aduce pe ecrane un nou sezon din “Arena Bucatarilor”, un creative cooking show organizat de Selgros si destinat pasionatilor si profesionistilor in arta culinara.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.