Tot mai multe cherhanale s-au deschis pe litoral. Preferințele românilor

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Miercuri 30 August 2017 18:41
Categorie: Social

Românii încep să îşi diversifice gusturile culinare şi să asocieze vacanţa pe litoral cu peştele şi fructele de mare. Şi pentru că există cerere s-au deschis 30 de cherhanale numai în ultimul an.

Pe primul loc în topul cerinţelor clienţilor sunt midiile, urmate de rapane şi stavrid. În ciuda entuzismului de sezon, suntem încă departe la consumul de peşte, în raport cu europenii.

De la Vadu şi până la Vama Veche nu mai este staţiune fără cherhana. Cele mai multe restaurante au contracte cu pescarii autohtoni, dar şi cu furnizorii de fructe de mare. La mare modă pe litoral sunt midiile gatite cu vin, unt şi usturoi sau pane.

Puşi în faţa acestor bunătăţi turiştii recunosc că măcar atunci când ajung la mare preferă să comande peşte, în special stavrid şi calcan.

Clienţii până-n 40 de ani care şi-au petrecut vacanţele în Grecia, Spania sau Italia cer caracatiță, calamar şi creveţi.

In topul preferinţelor se află midiile şi rapanele, dar la mare căutare sunt şi preparatele mai sofisticate. Creveţii de Argentina, sepia, calamarul sau caracatiţa.

Cei care au călătorit în Delta Dunării s-au învăţat şi cu storceagul - un borş din care nu lipsesc bucăţile de morun, sturion, nisetru sau de cegă.

Mihai Manzala- proprietarul unui restaurant: ”Suntem pe o mică creştere, suntem de 3 ani pe piaţă, al patrulea sezon. Se deschid în continuare chiar dacă nu au taliane sau o zonă specific pescărească, e tendinţa să crească acest segment de piaţa e un lucru bun până la urmă că e concurenţa.”

Potrivit asociaţiei pescarilor şi cherhanalelor numai în acest sezon estival restaurantele de pe litoral au vândut în medie 20 de tone de peşte.

 

Prețuri cu 30% mai mici la mare, din această săptămână. Cât costă 7 zile, all-inclusive
Prețuri cu 30% mai mici la mare, din această săptămână. Cât costă 7 zile, all-inclusive
VIDEO PROTVPLUS.RO
generatia Z
Noul curent apărut după Millennials şi X. Ce este generația Z: ”Au așteptări ridicate”
Au plecat în drumeție pe munte, după care au cerut ajutor. Ce au pățit 12 turiști
”Ești înregistrat, puișor! Te spun la Poliție!”. Convorbire de tip „metoda accidentul”
Un bărbat din Maramureş, care suferă de o boală gravă, a reuşit să ajungă la 100 de ani
Un profesor este cercetat disciplinar după ce a pălmuit un elev. De ce s-a enervat
Profesoară din Alba, relații sexuale cu un elev de 14 ani. Ce s-a găsit în telefonul lui
arethia tatarescu
Bustul Arethiei Tătărescu, mutat pentru că avea sânii prea mari. Sculptorul e dezamăgit
Ziua Îndrăgostiților. Cadoul unui tânăr pentru iubită: ”Ca să nu mai cumpăr mereu flori”
O profesoară de 34 de ani, acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un elev de 14 ani
Povestea lui Gabriel, un băiat care trăiește cu o boală rară. Cum îl puteți ajuta
Cât de poluat e aerul din Capitală? Aplicația care arată în timp real zonele periculoase
Restaurantele-magazin cu care românii au dat lovitura. ”Nu am mai întâlnit așa ceva”