Ti-e frica de Alzheimer? Afla aici cum sa eviti boala!

22-11-2008 00:00


Alzheimer:imbatranirea creierului

Boala Alzheimer este o afectiune degenerativa permanenta, durabila si ireversibila. Determina tulburari de memorie, gandire si comportament. Este cea mai frecventa cauza a dementei in randul persoanelor cu varsta de peste 65 de ani.

1.Consumati alimente care contin vitaminele A, C si E. Sunt antioxidanti si previn aparitia bolilor provocate de imbatranire si chiar dementa, arata unele studii.

2. Folositi suplimenti din ulei de peste. Creierul care imbatraneste este supus procesului de inflamare, iar uleiul de peste are proprietati anti-inflamatorii. 

3. Consumati suplimenti care contin fosfolipide. Acestea sunt grasimi ce contin fosfor si sunt constituente naturale ale corpului uman. Acestea au un rol in prevenirea aparitiei dementei senile. 

4. Adaugati curry in mancarea dumneavoastra. Studii desfasurate de cercetatorii din Singapore au demonstrat ca oamenii care consuma acest ingredient o data pe saptamana au o memorie mai eficienta.

5. Exersati-va creierul. Asa cum exercitiile fizice mentin trupul in forma, la fel cele cognitive antreneaza creierul, astfel incat instalarea bolii Alzheimer va fi intarziata.

Studiile facute pe oamenii care prezentau semne de dementa sau ale maladiei Alzheimer au demonstrat ca activitatea fizica regulata si moderata accelereaza viteza si promptitudinea gandirii si, mai mult, mareste volumul tesutului creierului si modul in care acesta functioneaza.


Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO