Nordul si centrul Romaniei sub nameti, turistii blocati

22-11-2008 00:00


Iarna a navalit de-a dreptul peste Romania. Ninge fara pic de pauza in nordul si in centrul tarii.


De azi-noapte ninge incontinuu in tot judetul Brasov, asa ca se circula foarte greu. O ambulanta in care se afla un pacient pentru dializa a ramas cateva ore blocata, insa pana la urma au fost scosi de un utilaj de deszapazire. 

Peste 150 de turisti sunt izolati in zona Padina, din judetul Dambovita. Oamenii sunt deocamdata in cabane, insa nu pot cobori nici cu telecabinele, pentru ca nu functioneaza din cauza vantului puternic, si nici pe drum care este acoperit de zapada.

Si in judetul Harghita se circula cu probleme. In pasul Bucin si in trecatoarea Ghimesului zapada a ajuns deja la 50 de centimetri.

Ninge si la Mircurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc. Cei de la drumuri spun ca situatia este sub control si ca au trimis deja utilaje, insa soferii se plang ca nu sunt curatate drumurile. 

A nins viscolit toata noaptea in Pasul Gutai si pe drumul judetean 184, Cavnic-Barsana, in judetul Maramures. Soferii nepregatiti de iarna au fost intorsi din drum de politisti. Insa chiar si cei echipati cu anvelope de iarna s-au luptat cu nametii si in final au pierdut.

Zapada depasea 5 centimetri pe sosea, iar din cauza viscolului utilajele lucrau mai mult degeaba.

S-a circulat toata noaptea in conditii grele si in judetul Bistrita Nasaud. In pasul Tihuta zapada a pus usor stapanire pe sosea, dar drumarii au intrat in actiune cat au putut de repede.

VIDEO PROTVPLUS.RO