Teatru inedit la festivalul gazduit de Sibiu. Actorii au jucat o piesa in inima padurii
Actorii si regizori de teatru veniti din toata lumea la festivalul de la Sibiu declara ca sunt fascinati de tara noastra.
In fiecare seara, turistii care au invadat orasul si protagonistii spectacolelor ies pe terasele cochete ale stravechiului burg sau danseaza in cluburile discrete.
Sambata noapte insa, teatrul a ajuns in inima padurii: la Cisnadioara, unde s-a jucat o piesa intre zidurile celei mai vechi cetati romanice din Romania.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Biserica fortificata din Cisnadioara este un loc de poveste, aflat la 10 kilometri de Sibiu, la poalele Muntilor Cibin. La caderea noptii, zeci de oameni s-au bucurat de o piesa de teatru intr-o montare inedita.
"Este foarte frumos. Inedit. Se impletesc sentimentele, a fost candva o biserica, sunt si morminte", a spus un spectator.
Locul este cu o incarcatura aparte si pentru actori.
"Aici, in acest spatiu, totul se schimba. S-a intamplat o minune, s-a stramtat spatiul", a spus actorul Constantin Cojocaru.
Atmosfera festivalului este unica, spun participantii care vin la Sibiu an de an. Mai ales ca, in fiecare seara, se strang in cluburi la discutii incitante si spectatorii si actorii, regizorii si scriitorii care participa la eveniment.
Regizorul rus Yuri Kordonsky, unul dintre cei mai apreciati din Europa, lucreaza de 11 ani in Romania. Si spune, cu incantare, ca toata lumea importanta a teatrului mondial este la Sibiu in timpul festivalului.
"Locul asta este plin cu o energie intensa. Multe idei sunt generate aici. E galagie, e multa lume, cunosti oameni", a spus regizorul rus.
La aceeasi terasa s-au intalnit si doi regizori din zone diferite alte Frantei.
"Asta e magia festivalului - sa discuti cu nationalitati diferite. La nici un festival din lume nu gasesti asa ceva", a spus Victor Quezada.
Cei doi vor pune in scena la Sibiu doua piese ale lui Matei Visniec, dramaturg roman stabilit la Paris.
"Singura sansa a romanilor este de a crea astfel de manifestari culturale. Aici se produce aceasta revelatie, ce credeau strainii despre Romania se darama si descopera ca este o tara ca toate celelalte", a spus Visniec.
De obicei, petrecerile de dupa spectacole tin si pana la 5 dimineata. Si toata lumea se reuneste, dupa cateva ore, in sala de teatru.