Sibiul a devenit kilometrul zero al culturii. Festivalul International de Teatru a continuat cu piesa "Faust"


Ultimul update: Marti 10 Iunie 2014 06:59
Data publicarii: Sambata 07 Iunie 2014 20:53
Categorie: Stiri Sociale

Centrul Sibiului a fost invadat de dansatori de samba, muzica de fanfara, o poveste de circ spusa la mare inaltime si focuri de artificii.

Cu alte cuvinte, a inceput Festivalului International de Teatru, care a adus publicului bucuria spectacolelor de strada. Unii au avut deja ''o experienta terfianta, pe care nu au mai trait-o'.

S-au referit desigur la ''Faust'', in regia lui Silviu Purcarete. Publicul a asistat impietrit la cea mai impresionanta punere in scena a iadului, dupa cum au numit-o ziaristii britanici.

Experienta Faust are loc intr-o hala de la marginea Sibiului. Iubitorii de teatru si-au cumparat bilete cu cateva luni inainte pentru a fi siguri ca prind locuri.

Doctorul Faust decide sa isi ia viata, dar Mefisto, interpretat magistal de Ofelia Popii, ii promite ca ii reda tineretea in schimbul unui pact cu diavolul.

Jocul celor 120 de actori si muzica live creeaza imaginea si atmosfera iadului intr-un mod cat se poate de socant. Spectatorii sunt invitati sa intre si ei in flacarile lumii pacatelor, fiind mutati de pe scaune intr-un spatiu neconventional.

''Mi-as vinde sufletul ca sa mai vad faust o data'' a scris The Observer in 2009. Piesa a fost premiata la nivel international si de 5 ani incoace se bucura de un succes urias.

In tot acest timp, in Piata Mare din Sibiu trecatorii au avut parte de un numar de acrobatie oferit de o trupa din Franta. Prima noapte a festivalului s-a incheiat cu un impresionat foc de artificii.

Tags: festival, teatru, sibiu,

VIDEO PROTVPLUS.RO