Targul de joburi a atras sute de studenti fara experienta, in cautare de posturi de conducere. Ce sfaturi au angajatorii
Peste 200 de studenti au vrut sa fie direct manageri de restaurant si numai 50 au acceptat sa inceapa cu servirea la casa! Asa suna impartirea CV-urilor primite la targul de joburi din Bucuresti, de reprezentantii unui lant de fast-food.
Angajatorii spun ca tinerii au pretentii financiare prea mari fata de ce stiu sa faca. Insa cei mai in varsta sunt dispusi sa invete mai mult si mai repede, pentru o slujba buna.
"35 de ani", scris pe CV, chiar sub numele ei, inseamna deja un dezavantaj. Asta a observat Ecaterina, care incearca sa redevina activa dupa doi ani in care a stat acasa si si-a crescut copilul. Ca secretara, stia sa faca destule, dar n-a avut multe slujbe.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Ecaterina Istrate, candidata: "N-am fost chiar asa, din pom in pom, nu m-am plimbat. As fi dispusa sa schimb directia si peste 20 de ani si ma adaptez si invat continuu."
In lupta pentru cele peste 4000 de locuri de munca oferite la targ, cei care au dovedit ca vor o cariera, si nu doar o leafa, au fost cei mai convingatori. In schimb, Adrian si Ioana Paun tintesc mai degraba un venit mai bun, pentru ca inca stau cu parintii.
Din nefericire, in niciun domeniu, nici macar in alimentatie publica, nu vine totul pe tava.
Alina Spiridon, manager de recrutare: "Cel mai putin instruit tanar poate incepe de la postul de casier. Poate ajunge chiar si director de restaurant in 18 luni. Pentru casier am avut 50 de aplicanti, pentru manager 200 de aplicanti."
Cel mai adesea, studentii cad in capcana supraevaluarii. Dar pot fi adusi cu picioarele pe pamant de plasatorii de forta de munca.
Mihaela Modrogan, manager: "Lucram cu 30 de companii. Ii consiliem cum sa sustina un interviu, ce ar trebui sa-si puna in valoare."
Si daca vorbim de o prima intalnire cu un potential angajator, iata cateva sfaturi fulger. Nu mintiti, nu exagerati. Nu afisati un aer de superioritate, dar nici nu faceti pe mascariciul. Nu raspundeti la telefonul personal. Si-chiar daca asa stau lucrurile, sa nu pareti disperati. Sunt cateva lucruri care descalifica din start: igiena dentara si corporala defectuoasa, mirosul de tutun sau alcool, scobitul intre dinti.
In prezent, cele mai multe si bine platite slujbe sunt in IT: de la 1000 de lei pe luna pentru studentii part time, pana la 4000 de euro lunar, pentru programatori.
Sursa: Pro TV
Etichete: salarii, targ, companii, joburi, angajatori, slujbe,
Dată publicare:
28-03-2015 20:50