Romania celor care prefera sa ramana fara bani de la stat decat sa MUNCEASCA. 19.000 de joburi, disponibile in acest moment

27-09-2014 19:55


Statul nu-i iarta pe somerii care nu vor sa lucreze. Daca nu accepta slujbele oferite sau cursurile de calificare, ei isi pierd indemnizatia de somaj.

800 de oameni sunt in aceasta situatie in 2014, mai multi fata de aceeasi perioada a anului trecut. Legea spune ca este suficient ca un somer sa refuze o singura data un post acordat de autoritati, ca sa ramana fara bani.

Alexandru se numara printre cei 40.000 de tineri care nu au reusit sa ia, nici din a doua incercare, Bacalaureatul. Marturiseste cu seninatate ca nu vrea sa munceasca oriunde, chiar daca poate pierde ajutorul de somaj.

"N-as accepta orice, ca nu mi-ar placea sa fiu frecat zece ore pe zi pe un salariu de 6 milioane", a spus Alexandru Neagu, somer.

Decizia ar putea sa-l lase fara indemnizatie. Dar Alexandru se bazeaza pe ajutorul parintilor: "Odata ce te duci si nu-ti place ce faci si te duci cu scarba, n-are rost".

La fel gandeste si un tanar de 24 de ani care prefera sa ia drumul carciumii decat sa munceasca: "Deocamdata n-am cautat. Am venit la o berica. Altceva...?".

Romanii care nu vor sa ramana fara indemnizatie de somaj nu au voie, potrivit legii, sa refuze slujbele oferite prin agentiile de ocupare a fortei de munca, daca sunt conforme cu pregatirea lor. De asemenea, vor pierde ajutorul de la stat si cei care refuza sa participe la cursuri de calificare sau de reconversie profesionala.

Peste 800 de persoane au ramas, din aceste cauze, fara banii de la stat anul acesta, mai multe decat in 2013.

In acest moment sunt disponibile prin agentiile de ocupare a fortei de munca aproximativ 19.000 de slujbe. Somerii care nu-si gasesc de lucru in orasul lor sunt incurajati sa se mute.

"Pentru persoanele care accepta un loc de munca la o distanta mai mare de 50 de kilometri se ofera o prima de incadrare de 2 ori ISR, in valoare de 500 de lei", a spus Nicoleta Bortea, purtatorul de cuvant AMOFM Bucuresti.

Pana acum, in 2014, peste 1.000 de someri au fost de acord sa faca naveta ori sa se mute in alt oras, pentru un loc de munca.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57