Sute de români s-au înghesuit la Serviciile de Permise Auto, fără să respecte regulile de distanțare
În ciuda recomandărilor de distanțare socială, sute de oameni s-au îmbulzit la Serviciile de Permise Auto din Pitești și din Capitală.
De teamă să nu își piardă programarea online, în Argeș, oamenii au mers cu câteva ore înainte. În Capitală, mulți au preferat bonurile de ordine, eliberate pe loc. Acum, în București, nu se mai pot face programări online pentru înmatriculări, până la sfârșitul anului.
În Piteşti, oamenii s-au înghesuit de la prima oră chiar dacă avea programări mai târziu.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Jandarmii au pus garduri şi au încercat să îi distanţeze pe oameni.
Prefectul recunoaşte că personalul este extrem de puţin, în situaţia în care Argeșul este pe locul 3, în ţară, la numărul de solicitări.
Emanuel Soare, prefectul județului Argeș: "Oamenii nu înţeleg şi nu îşi asumă responsabilitatea individuală, măcar aceea a păstrării distanţei faţă de ceilalţi. Există cumva o teamă că dacă nu stau acolo, în faţă, poate că îşi pierd rândul”.
La Direcţia pentru Permise şi Înmatriculări din Bucureşti ajung 5 mii de oameni în fiecare zi. În clădire intră doar câte 100, iar prioritate au cei cu programări online. Cei care aşteaptă afară respectă greu măsurile de protecţie.
Rodica Popescu, purtătorul de cuvânt al DRPCIV Bucureşti: "Ei sunt rugaţi să păstreze distanţa minimă necesară, dar în momentul în care nu mai sunt supravegheaţi, lanţul se strânge din nou la o distanţă nerezonabilă."
În prezent, Bucureştiul este singurul oraş din ţară în care cetăţenii pot intra la Direcţia de Permise de Conducere în baza unui bon de ordine ca să îşi rezolve toate problemele inclusiv transcrieri, radieri sau înmatriculări. Pentru asta aşteaptă la coadă în jur de 2-3 ore, dar nu îşi rezolvă problema pe loc, pentru că sunt chemaţi peste 2-3 zile ca să îşi ridice documentele.
Mulţi evită programările online pentru că, în funcţie de numărul de solicitări, pot fi chemaţi chiar şi peste o lună.
Cozi se formează şi în zilele de examen, pentru că, din cauza restricţiilor, sălile sunt umplute doar pe jumătate.
Datorită unui contract încheiat cu Poșta Română, de acum vor fi trimise acasă atât permisele de conducere cât şi certificatele de înmatriculare eliberate.