Surpriză pentru cadrele medicale de la SJ din Timişoara. Ce artist le-a cântat colinde

23-12-2020 17:50


Cadrele medicale şi pacienţii de la Spitalul Judeţean din Timişoara au avut parte miercuri de o surpriză. Un artist a cântat colinde în curtea spitalului, iar doritorii au putut să îl vadă de la ferestrele clădirii.

Medicii l-au aplaudat şi s-au bucurat de acest cadou neaşteptat, mai ales că mulţi dintre ei vor fi la datorie de sărbători.

În anii trecuţi, în preajma Crăciunului, medicii şi pacienţii primeau numeroase grupuri de colindători, care le aduceau o bucurie de sărbători.

Anul acesta este interzis accesul în spital, aşa că totul s-a întâmplat în curte, iar pacienţii au putut să asculte colindele de la ferestrele saloanelor. Cadrele medicale care au ieşit afară au păstrat distanţa faţă de colindători şi de restul colegilor.

Gheorghe Nodiți, medic Spitalul Judeţean Timişoara: "Întotdeauna o colindă vine şi întăreşte un pic spiritual optimismul cetăţenilor. Vă dați seama că şi pentru mine a fost o surpriză pentru cei care ajung la noi în condiţiile care sunt, nu poate fi decât ceva benefic."

Alina Mihaescu, coordonator zona roşie Spitalul Judeţean Timişoara: "Este un eveniment absolut normal, dar care în această pandemie părea că nu se va mai întâmpla. Este practic un fragment de realitate, de cum ne-am dori să fie din nou lumea, cu foarte mutlta emoţie şi încărcătura pozitivă."

Evenimentul a fost realizat la dorinţa interpretului Culiță Sterp, care a dorit să le mulţumească tuturor cadrelor medicale pentru munca pe care au depus-o în ultimul an.

Culiță Sterp, artist: "Ei nu o să fie acasă de Crăciun, din păcate şi am zis să primească ca şi cum ar fi acasă şi ar veni colindătorii la ei. Noi am fost colindătorii, ei au fost gazdele."

Raul Pătrașcu, manager Spitalul Judeţean Timişoara: "Colindătorii mergeau pe fiecare etaj la pacienţi, însă având în vedere anul greu şi contextul epidemilogic, acest lucru nu mai e posibil, aşa că am încercat să organizăm acest eveniment în aer liber, cu mai puţine persoane, dar să se audă pentru pacienţi şi restul personalului medical."

La final, toată lumea i-a răsplătit cu aplauze, din suflet, pe colindători.

Tags: medici, colinde,


VIDEO PROTVPLUS.RO