Victorie a societăţii civile, după ce o tânără ar fi fost bătută de un agent de pază dintr-un hipermarket

Ultima actualizare: 23-12-2020 17:46

Victorie a societăţii civile într-un scandal cu acuzaţii grave, după ce o tânără 18 ani a reclamat faptul că a fost bătută crunt de un agent de pază dintr-un lanţ de hipermarketuri.

Fata ar fi fost suspectată de furt dintr-un magazin al reţelei, dar fapta nu este încă dovedită. Revoltător, poliţiştii sosiţi la faţa locului s-au făcut că nu observa urmele agresiunii. Astăzi, reprezentanţii reţelei comerciale recunosc că au greşit, după ce mii de români şi-au exprimat, pe internet, indignarea faţă de modul în care a fost tratată tânăra.

Anca Damour, reprezentant Carrefour România: „Ne exprimăm public regretul pentru un incident intolerabil petrecut între agenții de securitate și o clientă, la magazinul nostru din Brașov. Am greşit, vom învăţa din ce s-a întâmplat şi vom lucra astfel încât să devenim mai buni”.

Mesajul reprezentantului hypermarketului vine după ce o tânără a fost bătută de paznicii magazinului pentru că o suspectau că a furat marfă de pe rafturi. La acel moment, reprezentanţii societăţii susţineau că tânăra ar fi furat şi nu făcea nicio referire la agresiunea fizică săvârşită de angajatul lor.

În apărarea ei au sărit câteva asociaţii pentru apărarea femeilor, care spun că tânăra avea dovada achitării cu cardul bancar a bunurilor pe care le avea asupra ei şi, pe de alta parte, care au ajutat-o să meargă la medicina legală pentru a obţine o dovadă a loviturilor. Certificatul medico legal eliberat precizează că fata are nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Miercuri, poziţia marelui retailer s-a schimbat.

Anca Damour, reprezentant Carrefour România: „Nu tolerăm nici forme de agresiune și nici nu ne substituim autorităților în a stabili vinovăția cuiva. Ne-am separat deja de agentul implicat în incident. De asemenea, angajaţii noştri sunt încă de la început la dispoziţia organelor de cercetare şi vor colabora pentru soluţionarea cazului”.

Incidentul însă a provocat supărare în rândul membrilor unei asociaţii ce luptă pentru drepturile romilor, care au organizat un protest simbolic în interiorul magazinului din Braşov. Îmbrăcaţi în tricouri albe, s-au plimbat pe lângă case cu caruciorele goale, în care se aflau doar propriile bagaje.

Hypermarketul a mai anunţat că desfăşoară un audit, în urma căruia vă fi stabilit un nou model de rezolvare a incidentelor de securitate în magazine. Poliţia nu s-a exprimat, deocamdată, faţă de modul în care agenţii săi au intervenit la acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO