Suporterii Otelului Galati au inotat dupa Cruce cu fularele echipei favorite la gat. VIDEO
Peste tot in Romania barbatii care vor sa isi faca un renume de voinici au ramas la bustul gol si s-au aruncat dupa sfanta cruce, in apa rece sloi.
La Galati, peste 5.000 de oameni au venit pe faleza pentru a asista la slujba de Boboteaza si a lua apa sfintita. Tinerii au tasnit in Dunarea care nu a avut mai mult de doua grade, pentru a prinde crucea aruncata de arhiepiscopul Dunarii de Jos, Casian.
Anul acesta publicul a avut parte si de un moment inedit. Sustinatorii celor de la Otelul au ramas doar in chiloti si cu fularele echipei favorite la gat.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Nu toti cei care au vrut sa sara in Dunare au primit si avizul medicilor, care dupa ce le-au luat tensiunea, i-au respins.
La butoaiele cu agheasma, credinciosii au dat lupte grele, ca si in alte parti, cu jandarmii. Oamenii s-au imbulzit si si-au rupt hainele de pe ei ca sa treaca de gardul metalic care imprejmuia locul.
Si la Buzau, sase tineri au intrat in apa rece a raului, aproape inghetata, sa prinda crucea. Doi dintre curajosi au pus mana pe obiectul sfant si nu i-au mai dat drumul pana cand preotii nu i-au declarat pe amandoi castigatori. Niciunul dintre ei nu e la prima isprava.
Iar la Bistrita-Nasaud, intr-un decor aproape polar, preotul a aruncat crucea in apa ce strabate Valea Bargaului. Dintre sutele de localnici prezenti la slujba de sfintire, doar patru s-au aruncat
de pe malul acoperit cu zapada.
Tot aici, dar la manastirea din Piatra Fantanele, slujba de sfintire a apei s-a facut in fata unei cruci de gheata inalta de patru metri, sculptata de preot, de calugarite, dar si de localnici.
Traditia aruncarii crucii de Boboteaza in apele raului Gilort a fost respectata si intr-un sat din Gorj. In final, viteazul a fost rasplatit de preot cu 100 de lei.
In Bucovina, in satul Bosanci, oamenii si s-au adunat in jurul altarelor impodobite de ei cu niste cruci de gheata. Apoi au plecat in procesiune purtand pe brate icoana cu "Botezul Domnului".