Studenții îi cer lui Iohannis să nu promulge Legea 159/2019: ”Se aduc mari deservicii”


Ultimul update: Marti 11 Februarie 2020 14:28
Data publicarii: Marti 11 Februarie 2020 09:46
Categorie: Stiri Sociale

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă nemulțumirea cu privire la modul și forma în care Legea nr. 159/2019 a fost adoptată de Senatul României.

Studenții îi cer președintelui Klaus Werner Iohannis să nu promulge acest act normativ, întrucât, prin modificările aduse documentului în Parlamentul României, ”se aduc mari deservicii sistemului educațional românesc”. 

Potrivit unui comunicat, studenții sunt nemulțumiți de faptul că, noua lege prevede că ”o persoană nu poate ocupa funcția de rector la aceeași instituție de învățământ superior pentru mai mult de două mandate complete, succesive”.

”Considerăm că un monopol care este animat sau înarmat cu o ideologie căreia îi conferă o autoritate absolută, pe cale de consecinţă, devine adevărul oficial al unei instituții, fără valențe interpretative. Rectorii vor fi dezvățați de meteahna rigurozității, prin stăpânirea mai confortabilă a acestei funcții și, în acest mod, se creează un ecart masiv între sintagmele ce disciplinează funcția de rector și realitatea factuală, în cazul în care aceste prevederi vor fi promulgate sub această formă.” - afirmă ANOSR.

Studenții mai spun că, în prezent, educația nu constituie un subiect de interes național pentru membrii Parlamentului României, ”iar deciziile luate dovedesc un caracter politic neumbrit, în defavoarea principiilor democratice”.

Tocmai de aceea, subliniem că aceste alterări legislative se dovedesc a fi vădit neconstituționale și instigatoare la injustețe.
Interesele societății nu ar trebui, sub nicio formă, sacrificate pentru o serie de interese particulare, mai ales atunci când legiuitorul suscită imposturi și omite în mod intenționat să garanteze echitatea.” -
se mai arată în comunicatul ANOSR.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO