Statul vrea sa limiteze accesul copiilor la calculator la 4 ore/zi. Ce risca parintii care nu vor respecta aceasta regula

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 04 Februarie 2015 06:45
Data publicarii: Duminica 01 Februarie 2015 14:26
Categorie: Smart things

Responsabilii se gandesc sa schimbe legile, astfel incat parintii care isi lasa copiii mai mult de patru ore in fata calculatorului sau a tabletei sa fie amendati pentru neglijenta.

Masura apare in noua strategie a guvernului privind protectia copilului. Oficialii vor sa sanctioneze familiile care nu-i imbraca sau nu-i hranesc asa cum trebuie pe cei mici si nu-i consulta pentru decizii legate de viitorul lor.

Este un mod de recreere si ramane o sursa de informare, dar trebuie sa aiba limita. Parintii vor fi educati ca un copil lasat mai mult de patru ore pe zi in fata monitorului este supus unor riscuri imense si isi poate pierde echilibrul psihic. Mai mult, ei insisi pot fi acuzati de neglijenta si pedepsiti ca atare.

E drept, va fi nevoie insa de o schimbare a legii pentru ca abuzul de tableta si calculator sa fie catalogate ca neglijenta parentala. Si bineinteles ca va trebui stabilit si impactul asupra fiecarei grupe de varste in parte, in conditiile in care minori sunt toti aceia care nu au implinit 18 ani, iar impactul este evident mult mai mare la cei de cativa ani.

Fara a-si propune sanctionarea extrema, strategia insista si asupra altor comportamente considerate negative si inregistrate tot in familie.

"Neglijenta inseamna ca nu au cele necesare traiului, de la alimente, imbracaminte. Tot un fel de neglijenta pot fi acestea in exces, de pilda, hrana foarte multa", a spus Elisa Ion, psiholog.

O alta prioritate a strategiei privind protectia copilului pe urmatorii sase ani este si schimbarea modelului de gandire al parintilor despre viitorul copilului. Alegerea liceului, a meseriei, a viitorului copilului trebuie facuta tinand cont de dorinta lui.

Statul isi mai propune, pentru inceput tot pe hartie, sa imbunatateasca si viata copiilor din categoriile cu risc crescut, copiii din mediul rural, cei cu handicap, din comunitati de rromi si din centre de plasament.

De ce nu poti sa pleci din magazin fara sa platesti, chiar daca NU ai primit bon fiscal. Legea ar fi neconstitutionala
De ce nu poti sa pleci din magazin fara sa platesti, chiar daca NU ai primit bon fiscal. Legea ar fi neconstitutionala
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery