Spovedania prin click, criticata de Patriarhie. Ce risca romanii care vor sa se mantuiasca pe net
Oricat de ocupati ati fi sau de lipsiti de incredere in biserica, nu incercati sa va spovediti pe internet, la telefon sau la domiciliu. Asta desi suntem in Postul Craciunului.
Riscurile sunt foarte mari. Cei care promit pe diverse site-uri iertarea divina sunt doar niste sarlatani, precizeaza reprezentantii Patriarhiei.
Posteaza spovedania ta aici si esti la un click de mantuire, suna anuntul celui care se recomanda Cuviosul Palmasu, un asa-zis slujitor al Domnului care promite sa iti usureze sufletul de pacate, din fata calculatorului.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Si nu se opreste aici. Tot pentru credinciosii conectati la internet si cu prea putin timp liber, vine si cu o contra-oferta: spovedanii la webcam.
Credulii nu sunt iertati insa. Individul care se prezinta duhovnic si care are ca hobbyuri spovedania, internetul si exorcismul, nu este o fata bisericeasca ci un escroc dupa cum precizeaza reprezentantii Patriarhiei Romane. Il tradeaza si siteul: el spune ca slujeste la Sf. Manastire Ciumarna din judetul Dambovita dar acest lacas exista tocmai in Ardeal, in judetul Salaj. Asta ca sa nu mai spunem ca poza folosita este a fostului statet de la Tancu.
"In spatele unor astfel de site-uri sunt niste infractori, escroci. mai ales ca multi iti cer si bani pentru spovedanie. Intre biserica, preot si credincios nu exista niciun intermediar", avertizeaza parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.
Alti indivizi se dovedesc si mai periculosi. Este cazul unui asa-zis calugar care se pretinde de la Manastirea Sihastria Voronei. Acesta isi ofera serviciile si la domiciliu, pe riscul celui care il suna.
"Pot sa vin acasa, sa ma sunati sa-mi dati adresa. Imi dati daca vreti ceva dupa slujba. O sa stam 1 ora, 1 ora si ceva. Sa vedem daca trebuie sau nu sa tineti post", spune acesta la telefon.
Conform canoanelor scrise si nescrise dezlegarea pacatelor se savarseste doar dupa ce preotul isi aseaza mainile pe capul credinciosului, moment in care se spune ca duhul sfant se pogoara asupra celui care se marturiseste curat.
Doar asa se poate incheia Sfanta Spovedanie, precizeaza sefii bisericii care condamna vehement orice tip de spovedanie in afara unui lacas de cult.
Taxele pretinse de escroci pentru iertarea pacatelor variaza intre 25 de lei si 100 de lei.
Din nefericire au aparut inclusiv aplicatii pentru telefoanele inteligente, cu liste standard de pacate pe care le poti bifa, dar si cu rugaciunile care ar trebui spuse mai apoi, ca sa te simti iertat.