Spovedania pe net, noua moda la romani. Parintele Vasile Ailioaei: "Harul nu merge online"
Pentru cei care au urechi sa auda: Craciunul nu inseamna doar mese imbelsugate si o goana nebuneasca dupa cadouri. Inainte de tot si de toate, crestinii trebuie sa fie pregatiti sa primeasca in sufletele lor miracolul Nasterii Domnului.
Si asa cum ne aranjam casele pentru o mare sarbatoare, si sufletele trebuie sa ne fie curate, spun preotii. Asa ca, in aceasta perioada, oamenii merg la biserica pentru a se spovedi, si a se spala de pacate.
Pentru o bunica de 81 de ani credinta a ramas singurul medicament. La fel ca ea au simtit zeci de oameni care dimineata au cautat pacea sufleteasca la Biserica Podeanu.
Batrana si bolnava, o alta credinciosa abia se mai poate misca. E singura pe lume si doar ajutata de vecini a reusit sa ajunga la preot.
Taina spovedaniei este sfanta si nu poate fi dezvaluita. Exista insa cateva categorii de pacate mai des dezvaluite in fata preotilor.
Sunt si credinciosi care aleg sa-si marturiseasca pacatele on-line. Metoda nu e condamnata, dar nici acceptata cu bratele deschise.
''Harul nu merge online. Ar putea fi privita gandind la tehnica de astazi ca o descarcare sufleteasca. Dar nu are de-a face nimic cu sfanta taina a spovedanie", este de parere parintele Vasile Ailioaei.
Statisticile arata ca aproape 75% dintre romani merg la biserica de Craciun. Insa doar 33% dintre credinciosi se spovedesc de sarbatori.
41% dintre romani recunosc ca nu practica acest obicei, iar alti 21% sunt nehotarati daca sa isi marturiseasca pacatele in fata preotului.