Un constantean s-a aruncat in apa marii desi temperatura era de doar un grad. Prietenii l-au asteptat cu folie termo-izolanta
Sporturi extreme la malul marii. Pe o temperatura la limita inghetului, maratonistul Paul Dicu a facut o baie in apa marii care a avut doar un grad.
Constanteanul si-a facut "incalzirea" pe plaja, dupa care s-a aruncat in valuri, si a inotat cateva minute. A fost asteptat pe mal de prieteni, in urale, cu prosoape si folie termo-izolanta. In alte parti ale tarii, cei mici s-au bucurat de peisajele feerice, creionate de zapada si ger.
Doar privind aceste imagini iti ingheata sangele in vene. Nici pentru maratonistul Paul Dicu nu a fost usor dar, la 47 de ani, a demonstrat ca este un adevarat sportiv.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Imediat ce a iesit din apa care avea doar un grad sportivul a fost "infofolit" de prieteni.Tot astazi, cativa tineri pasionati de sporturi extreme au facut spectacol pe o plaja din Constanta. Cu skiurile sau cu placa, au inaltat zmeie si au făcut numeroase salturi.
In alte parti ale tarii, cei mici si-au facut de lucru intr-un peisaj de poveste. Acest filmulet, care poate fi intitulat "Bucurie de copil intr-un peisaj alb", a devenit viral, cu peste 10.000 de share-uri.
Gerul din ultimele zile a facut sa inghete pana si Lacu Sarat, din judetul Braila, iar locul are o frumusete stranie. Oamenii din zona spun ca, noaptea, temperatura a scazut pana la minus saptesprezece grade, asa ca nu e de mirare ca lacul arata ca o lentila uriasa de gheata, iar peisajul pare incremenit.
Exista si o explicatie stiintifica: sarea are o densitate mai mare si se lasa la fundul apei, iar deasupra ramane o pelicula care poate sa inghete la temperaturi foarte scazute.
Specialistii spun ca, desi salinitatea apei din Lacu Sarat nu mai este la fel de crescuta ca acum 20 de ani, calitatile celebrului namol nu s-au modificat.