Spitalul in care lupta cea mai grea nu se da cu boala, ci cu bacteriile din salon. Autoritatile: "Viata e un proces riscant"
Una dintre unitatile medicale in care in ultimii ani au fost mai multe cazuri cu pacienti care au si decedat dupa ce au contactat infectii intraspitalicesti este Spitalul Clinic de Urgenta din Galati.
In 2011, doi barbati, unul de 31, celalalt de 65 de ani, au murit dupa ce au trecut prin sectia de Terapie Intensiva, unde a fost descoperita bacteria Acinetobacter. Anul acesta, in iunie, un alt caz asemanator a cutremurat acelasi spital. Conducerea spune ca una dintre masurile luate este acela de a face cat mai multe analize pacientilor si a raporta numarul bonavilor.
Viorel Cristian, locotenent colonel in armata romana, s-a stins acum cateva luni la Spitalul Victor Babes, din Bucuresti. Oficial, a contactat un virus luat cel mai probabil din Spitalul din Galati, acolo unde suferise o intervetie chirurgicala.
Alegeri 2024
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
Maria Cristian, sotia: "La Bucuresti, cand ne-am dus, in prima zi, cand ne-am internat, i-a luat analiza si i-a gasit Clostridium Difficile.
Reporter: De unde putea sa ia bacteria asta?
Maria Cristian, sotia: De unde, decat de aici, de la spital"
Controlul Directiei de Sanatate Publica a aratat ca, in sectia de Chirurgie, unde a fost internat barbatul de 65 de ani, nu exista o infectie nozocomiala. Suspiciunile, totusi, raman, pentru ca din surse neoficiale, Directia de sanatate Publica nu avea la momentul respectiv un kit care sa verifice infectia cu clostridium dificile.
In acelasi spital din Galati, in toamna anului 2011, doi barbati au murit dupa ce au fost depistati cu acinetobacter. Bacteria a fost descoperita in sectia de Terapie Intensiva, condusa la acea vreme de doctorul Nicolae Bacalbasa, acum presedinte al Consiliului Judetean Galati.
Dr. Nicolae Bacalbasa, presedinte CJ Galati: "Domnule, nu poti din reanimari sa scoti microbii. Lucrul asta este valabil si la Paris, si la Londra, si la Bucuresti.
Reporter: Care ar fi solutia ca sa scapam de aceste infectii nozocomiale?
Dr. Nicolae Bacalbasa, pres CJ Galati: Tata, solutie nu exista. Viata este un proces riscant, in care platesti vama."
In ultima perioada, la Galati, a crescut frecventa analizelor si au fost descoperiti mai multi pacienti imbolnaviti, in special cu bacterii din clasa clostridiilor.
Dr Mihaela Debita, manager Spitalul Clinic de Urgenta Galati: "Avem constiinta impacata ca am recunoscut niste lucruri, ne-am luat masuri de siguranta, macar sa stim ca putem sa tinem sub control acest aspect."
Anul trecut spitalul din Galati a raportat 90 de bolnavi cu infectii intraspitalicesti, iar anul acesta sunt deja 120.