Spitalul de Boli Infecțioase Constanța rămâne închis la mai bine de 3 luni de la explozia care a ucis 12 oameni

Ultima actualizare: 11-01-2022 18:12

La mai bine de trei luni de la incendiul care a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unitatea medicală este în continuare închisă, deși suntem în valul 5 al pandemiei de coronavirus.

În timp ce mii de localnici au semnat o petiție prin care cer primăriei să găsească soluții pentru redeschidere, marți, la Constanța, a venit și ministrul Sănătății. În tragedia de atunci și în zilele următoare au murit 12 oameni.

Șapte pacienți au murit pe 1 octombrie în urma incendiului, iar alți cinci în zilele următoare, din cauza afecțiunilor provocate de inhalarea de fum.

Tot de atunci, spitalul de boli infecțioase a fost închis, iar cea mai mare unitate medicală suport Covid a tras obloanele.

Printr-un comunicat de presă, Primăria Constanța a anunțat abia marți că expertiza tehnică preliminară derulată de specialiștii de la Inspectoratul de Stat în Construcții a arătat că în zona fostei secții de Terapie Intensivă clădirea nu mai prezintă siguranță în utilizare pentru că structura a fost afectată.

Deși autoritățile anunțaseră mai multe termene pentru redeschiderea unității medicale, toate au fost deja depășite.

Marți, managerul spitalului a susținut că, cel mai probabil, la sfârșitul lunii februarie aici vor putea fi primiți din nou pacienți.

Municipiul Constanța este în scenariul roșu, după ce incidența a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO