Spitalele au devenit bazare asiatice: avem instrumente ieftine si proaste
In spitalul romanesc primeaza cantiatea, nu calitatea. Branulele de 5 lei si lamele de bristuriu de un ban aduse din Asia duc la infectii post-operatorii.
Jumatate din materialele sanitare cumparate de spitalele romanesti sunt de provenienta asiatica. Manusile chirurgicale sunt din China, branulele folosite la tratamentul bolnavilor din India, mastile chirurgicale sunt chinezesti, perfuzorul este din Egipt, iar seringile de unica folosinta vin tot din China.
Doctorii sunt primii nemultumiti. Inainte foloseau branule care nu dadeau reactii adverse in cinci sau sase zile si perfuzoare care nu curgeau pe langa ac.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Si mai grav este ce se intampla la chirurgie. Se intampla ca lama sa nu taie atunci and e folosita in plaga. Altele se rup, acele lasa semne pe piele.
Dar, in criza, pretul face diferenta. Seringa chineasca costa 15 bani, una bulgareasaca 18 bani, iar cea nemeteasca 35 de bani. Cea din urma nu se mai gaseste demult prin spitalele noastre.
Delicat este ca s-au cumparat si materiale pe cat de ieftine, pe atat de periculoase, gata contaminate. De la ata chirurgicala la ace spinale si seringi. Numai anul acesta la Spitalul Judetean din Brasov, mai multi bolnavi au facut infectii de la branule din China. Iar doua femei au fost nenorocite dupa ce doctorii de la spitalul CF2 au folosit aceeasi valva de la o pacienta la alta.