Sotronul si ananasul, materiale didactice la gradinita. Copiii, entuziasmati de programul la care participa sute de dascali
Sotronul si ananasul au devenit materiale didactice la gradinita. S-a intamplat intr-un sat din Sibiu, unde asociatia OvidiuRo a organizat timp de doua saptamani "atelierele sotron".
Experiente de acest tip s-au repetat in mai multe scoli din toata tara si 360 de profesori si educatori au invatat, alaturi de copii, ca lectiile pot fi predate si altfel.
Doar cativa dintre copiii din satul Casolt au mai vazut pana cum un ananas, cu atat mai putin ii stiau gustul. Si pentru a le preda culorile, educatoarele au ales o metoda inedita.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Chiar daca au venit din vacanta doua saptamani la gradinita, copiii au fost incantati.
"Mi-a placut cel mai mult sa fim toti impreuna. Am invatat sa fiu cuminte, sa colorez, sa nu injuram si altfel de lucruri. Sa invatam sa scriem, sa coloram, sa pictam si sa fim cuminti", a spus Sebastian Oaghea, 5 ani.
"Cand vine spune ca a desenat, a scris, scrie cifre cand ajunge acasa il ajuta surioara cea mare. Si mai canta", spune Veronica Florea, mamica.
"E alta educatie la gradinita, aspectul, limbajul, asta conteaza la ei. Si doamnele educatoare daca au stat de ei, i-au invatat. Si pe mani se spala, nu avem problem de cand sunt la gardinita", spune bunica Elena Tincu.
"Invata ce e bine si ce e rau, la gradinta de aia o trimitem sa cante, sa deseneze, sa-si scrie numele", spune Gheorghe Solomon, parinte.
360 de profesori s-au inscris in programul Atelierele Sotron, menit sa-i educe pe toti copiii din Romania, indiferent de mediul social din care provin.
Daniela Tugulea, educator: "Prin activitatile pe care le-am desfasurat in timpul atelierului, cred ca copii au fost provocati sa se exprime, le-a fost provocata creativiatea, imaginatia, s-au simtit mai liberi si au putut sa spuna exact ceea ce simt."
Arina Ciuncan, cordoonator proiect OvidiuRo: "Ceea ce ne-am propus si am reusit credem noi a fost sa atingem acei profesori interesati sa-si imbunatateasca metoda la clasa, sa-si imbunatatessca comunicarea cu elevii si pe parcurs intr-un final sa creasca rezulatatele copiilor."
Editia din aceasta vara a Atelierelor Sotron a adunat aproximativ 4.500 de copii din 100 de localitati din toata tara.