Afacere pornita cu 10.000 de lei. Sute de someri din Iasi ies din criza cu vacile Eco

12-06-2011 17:49


Bio, Eco, produse 100% naturale. Toata lumea le cere, iar multi someri din Iasi au avut urechi pentru aceste dorinte si s-au transformat in fermieri. Cateva sute de familii s-au gandit ca o astfel de afacere nu are cum sa fie decat rentabila.

Si mare dreptate au avut.

Cele sapte vacute ale familiei Ciobanu dau in fiecare zi chiar si 100 de litri de lapte. Intr-o camera septica, acesta este transformat in branza de toate felurile si smantana.

Investitia porneste de la 10.000 de lei, avand in vedere ca legea cere camera septica, cel putin un frigider, dar si apa curenta. Plus un grajd incapator si curat - astfel ca vacutele sa nu stea ingramadite si sa nu fie stresate.

In ceea ce priveste hrana - pascutul nu este suficient. Vacile primesc lucerna, dar si amestecuri de tarate, ca sa dea lapte mai mult si mai gras.

Chiar si asa, avand in vedere ca un kilogram de branza se vinde la piata cu minim 10 lei, profitul este ca si garantat. Peste 200 de lei, zilnic.

In acelasi tip de afacere a investit si familia Ursu, dupa ce a munca in strainatate nu a mai dat roade bune. Acum, numai in Iasi sunt aproape 300 de familii de fermieri.

VIDEO PROTVPLUS.RO