Afacere pornita cu 10.000 de lei. Sute de someri din Iasi ies din criza cu vacile Eco
Bio, Eco, produse 100% naturale. Toata lumea le cere, iar multi someri din Iasi au avut urechi pentru aceste dorinte si s-au transformat in fermieri. Cateva sute de familii s-au gandit ca o astfel de afacere nu are cum sa fie decat rentabila.
Si mare dreptate au avut.
Cele sapte vacute ale familiei Ciobanu dau in fiecare zi chiar si 100 de litri de lapte. Intr-o camera septica, acesta este transformat in branza de toate felurile si smantana.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Investitia porneste de la 10.000 de lei, avand in vedere ca legea cere camera septica, cel putin un frigider, dar si apa curenta. Plus un grajd incapator si curat - astfel ca vacutele sa nu stea ingramadite si sa nu fie stresate.
In ceea ce priveste hrana - pascutul nu este suficient. Vacile primesc lucerna, dar si amestecuri de tarate, ca sa dea lapte mai mult si mai gras.
Chiar si asa, avand in vedere ca un kilogram de branza se vinde la piata cu minim 10 lei, profitul este ca si garantat. Peste 200 de lei, zilnic.
In acelasi tip de afacere a investit si familia Ursu, dupa ce a munca in strainatate nu a mai dat roade bune. Acum, numai in Iasi sunt aproape 300 de familii de fermieri.