Soldatii americani de la baza Mihail Kogalniceau au strans gunoaie si au curatat faleza din Galati. Reactia trecatorilor

15-05-2016 19:17

Primim o lectie neasteptata de la soldatii americani din baza Mihail Kogalniceanu, aflati pentru o scurta vreme in misiune la Smardan.

In acest weekend, au curata toata faleza Dunarii din Galati, aratandu-ne inca o data ca asteptam sa stranga altii in urma noastra. Aflati in timpul liber, militarii au adunat deseurile aduse de apa, dar si pe cele aruncate de trecatori, in timp ce alti romani, ii sustineau moral, de pe margine, cu mainile-n san.

Grant impreuna cu alti 10 colegi din Marina Americana au vrut sa le dea romanilor un exemplu. Asa ca au raspuns prezent la actiunea de ecologizare a falezei Dunarii, la invitatia unor voluntari din Galati.

Grant Peehler, locotenent US Marine Corps: "Ne aflam aici ca sa dam o mana de ajutor. am intrebat daca ne putem implica intr-un proiect local si am primit aceasta sugestie."

Sergent Jeremy Elkins, US Marine Corps: "Vom strange gunoaiele, vom aduna mizeria de pe marginea drumului."

Puscasii marini participa zilele acestea la exercitiul militar "Platinum Eagle 16.1" in poligonul Smardan, dar s-au aratat incatati de initiativa voluntarilor.

Mihnea Dumitriu, voluntar, 17 ani: "Ne-am cunoscut cu ei la o conferinta in Constanta si s-au decis ca in Galati trebuie sa se schimbe ceva, si daca noi putem si noi si ei, americanii, oricine poate fi voluntar. "

Americanii au avut destui spectatori de pe margine.

Trecator: Cam rau, trebuia sa participam noi. Noi ar trebui sa ne facem curatenie, nu americanii. Un exemplu pentru noi.
Reporter: Mergeti sa dati si dvs. o mana de ajutor?
Trecator: Fac tura si dupa aia.

Trecator: "Un gest ok. Super. Dar ar trebui sa facem noi chestia asta. Sa organizeze cineva, nu sa vina americanii. Vor sa ne dea o lectie."

In urma acestei actiuni locul de promenada preferat al galatenilor a ramas curat-luna. Voluntarii au strans peste 50 saci de gunoi in aproape 2 ore.


VIDEO PROTVPLUS.RO