Slow food, reteta unei vieti sanatoase intr-o lume prea grabita
Secolul vitezei ne-a invatat ca nu traim ca sa mancam. Asa ca ne-am obisnuit sa consumam in fuga mancare gata cumparata sau care se prepara rapid.
Si din aceasta cauza, obezitatea e una dintre problemele de sanatate ale societatii moderne. Dar solutii exista, iar una dintre ele este ca oamenii sa reinceapa sa se uite la ce mananca, sa redescopere placerea gatitului si sa ia masa in tihna. Pe scurt, aceasta este definitia conceptului de slow food.
Intr-un oras atat de aglomerat ca Hong Kong, se gasesc, totusi, si oaze de liniste. Iar una dintre ele este o ferma bio din nordul metropolei. De aici se aprovizioneaza restaurantul unde Margaret lucreaza ca bucatar-sef. Mare amatoare de slow food, ea a reinviat mai multe tehnici de gatit pe care le foloseau taranii chinezi pe vremea cand bucatariile nu erau hi-tech.
Inamic declarat al grabei, Magaret prefera sa prepare puiul la foc mic, intr-un cuptor de casa.
A inventat si o metoda proprie de a-si afuma carnea, pentru ca o considera nesanatoasa pe aceea afumata industrial.
Cu stilul ei, Margaret si-a castigat usor clienti. Ba chiar si fani.
In ultimii ani, curentul slow-food are tot mai multi adepti si in Occident.