Esti de acord cu introducerea taxei pe produsele fast food? Comenteaza aici

Ultima actualizare: 15-10-2012 07:27

Care este legatura intre un pachet de tigari si un hamburger sau intre o sticla de vin si una de suc acidulat? In viziunea guvernantilor, toate sunt la fel de periculoase.

Ministrul Sanatatii are in plan sa introduca taxa pe fast food. Ce parere ai?Spune-ti parerea pe Facebook!

Asa ca in curand producatorii de alimente considerate daunatoare vor alimenta bugetul ministerului sarac al Sanatatii in functie de vanzari. La numai o zi de la anuntul proiectului de taxa, disputa pare sa fi explodat.

Elevii sunt primii care vor avea fie de suferit, fie de castigat daca fast-foodul, ciocolata si bauturile carbogazoase vor fi taxate. Depinde doar din ce perspectiva privesti lucrurile. Chiar daca nu este sanatoasa, foamea de la pranz este potolita cu sandviciuri si sucuri acidulate cumparate de la magazinele din preajma scolilor.

Statul recunoaste ca incearca sa rezolve doua rele dintr-un foc. Sa faca rost de bani si sa mai reduca avansul luat de obezitate.

Dincolo de motivatia financiara, taxa ar putea infrana totusi pofte pe care le-am descoperit de putini ani si care risca sa ne transforme intr-o societate de cu masuri XXL. In ultimii opt ani numarul copiilor prea grasuti din tara noastra s-a dublat. Patru din cinci copii obezi nu isi mai revin niciodata la greutatea normala.

Proiectul se afla momentan in dezbatere publica. Sefii de la sanatate spun ca vor negocia taxa cu producatorii acestor alimente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO