Situatie ireala la o companie din Gorj, unde angajatii au avut 20 de ANI de concedii medicale in 2015. Explicatia fenomenului

19-07-2016 17:25


Situatie incredibila intr-o companie din Gorj, unde sefii au descoperit ca cei peste 800 de angajati au avut, anul trecut, impreuna, peste 20 de ani de concedii medicale.

Nu este pentru prima data cand salariatii au lipsit mult de la munca, din cauza bolilor de pe hartie. De aceasta data insa, conducerea firmei considera ca s-a depasit orice limita. Superiorii au anuntat ca vor sesiza Parchetul si vor cere o ancheta care sa stabileasca legalitatea acestor concedii medicale.

Compania Minprest SA Rovinari presteaza servicii pentru companiile miniere. Documentele arata ca, anul trecut, angajatii au lipsit atat de mult de la munca incat, la un moment dat, intr-o singura zi, erau blonavi si cate 40 de salariati din aceeasi grupa de lucru.

Gabriel Giorgi, director firma: "Probabilitatea este foarte mica sa se imbolnaveasca toti in aceasi zi. La Mehedinti, o echipa intreaga, 40 de persoane, toti odata bolnavi. Aceiasi situatie a fost pe zona Pesteana."

Practic, in 2015, cei 800 de angajati au insumat, in total, 8500 de zile de concediu, adica peste doua decenii.

Gabriel Giorgi, director firma: "Va dati seama ca au fost persoane in campanie electorala, la serviciu nu s-au putut deplasa ca au concedii medicale si boala e locomotorie, dar in campanie au putut sa mearga. La televiziune s-a putut duce, dar la serviciu nu a venit."

Bebe Tauru, angajat, lider sindical: "Nu pot sa merg, nu ma pot baza pe picior, nu mi-e teama de prostiile lui ca ne da in penal, da prostia lui in penal, ca altceva nu are."

Liderul de sindicat sustine ca, de fapt, tocmai conducerea firmei este vinovata de aceasta situatie.

Bebe Tauru, angajat, lider sindical: "M-am intalnit cu niste baieti in Rovinari si imi spuneau ca au bilet pentru mare si imi zice ca i-au trimis in medical, nu in concediu de odihna. Ei forteaza oamenii sa intre in concediu medical si apoi spun ca oamenii sunt vinovati."

Administratia firmei a cerut acum procurorilor sa faca o ancheta. A fost sesizata si Casa de Sanatate Gorj.

Daniel Surlea, sef CAS Gorj: "Noi putem sa verificam din punct de vedere al acordarii, daca a respectat conditiile de acordare, durata, dar nu ne putem amesteca la diagnostic. Singurii abilitati sunt cei de la Colegiul Medicilor. Daca au o suspiciune cu privire la modul de punere a diagnosticului e bine sa se adreseze Colegiului Medicilor."

Salariatii firmei din Rovinari continua sa fie bolnavi si anul acesta. Pana in iulie, aveau deja peste 5000 de zile de concediu medical.

VIDEO PROTVPLUS.RO