Sindicalistii si ONG-urile contesta legea pensiilor! Vezi ce motive au!
"Si mai multi someri, pensii care vor intra la apa plus scaderea puterii de cumparare". Acestea sunt ultimele acuze aduse de sindicalisti si de organizatiile ne-guvernamentale celor care au elaborat noua lege a pensiilor.
Aceasta ar trebui sa intre in vigoare din 2011. Contestatarii cred ca autoritatile pleaca din start de la niste date eronate. Mai precis, scandalul pleaca de la ideea ca Executivul s-ar fi bazat pe niste prognoze supraoptimiste. Cum ar fi, de exemplu, dublarea salariului mediu in urmatorii zece ani sau cresterea numarului de salariati cu 900.000.
In aceste conditii, sistemul de pensii gandit de Guvern nu se sustine, tipa sindicalistii, iar in zece ani o sa avem nevoie de altul. Premierul Emil Boc crede insa altceva.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Criticile merg si mai departe si spun ca varsta de 65 de ani la care ar trebui sa iesim la pensie este exagerata. Mai ales ca traiul din Romania nu se compara cu cel din vestul Europei. Una e sa muncesti 40 de ani la noi si alta in Germania.
Pe de alta parte, degeaba cer autoritatile sa muncim pana la epuizare pentru ca oricum cei care au peste 45 de ani nu au nicio sansa sa se reangajeze in aceasta tara in lipsa unor programe sociale solide.